Naslovna Društvo Organizovan prijem za učesnike Likovne kolonije „Sićevo 2021“

Organizovan prijem za učesnike Likovne kolonije „Sićevo 2021“

0
PODELI
Organizovan prijem za učesnike Likovne kolonije „Sićevo 2021“ foto: GP018

U Gradskoj kući u organizovan prijem za učesnike Likovne kolonije „Sićevo 2021“.

“Ovo je 58. saziv kolonije koji je okupio devetoro umetnika. Sedmi je dan, sve protiče u najboljem redu i ja se iskreno, kao i moje kolege, radujem trenutku kada će biti priređena izložba radova nastalih tokom kolonije, a to nas očekuje već novembra u tvrđavi. Danas smo u tradicionalnoj poseti Gradskoj kući, gosti smo većnice Adrijane Anastasov. Umetnici su bili u prilici da obiđu Ćele kulu, Narodni muzej, naravno obići ćemo i tvrđavu, naša dva prostora, Paviljon u tvrđavi, Salon 77 i naravno aktuelnu izložbu u Sinagogi” izjavila je Emilija Ćoćić Bilić.

Đorđe Sokolovski foto: GP018

“Ja sam oduševljen ljudima, atmosferom, prirodom i vremenom. Verovatno je sve to uticalo da cela manifestacija protiče stvarno u divnom raspoloženju. Komunikacija sa ljudima koji su lokalni u okolini je divna, pozivaju nos kod sebe da obiđemo njihove podrume i tome slično. Ne bih mogao ništa da izdvojim, samo Sićevo, sama dolina koju smo obišli, tu su neverovatni prizori, a koliko je to uticalo na moj rad je teško reći, jer ceo moj život se razvija, tako da sve su to faktori koji utiču da se on razvija, ali ništa konkretno se možda neće pojaviti u samoj slici” izjavio je Đorđe Sokolovski iz Beograda.

Milica Ružić foto: GP018

“Prvi put sam na Sićevačkoj koloniji. Divno je, stvarno je kultna kolonija i nekako je čast da se učestvuje uopšte, a drugo priroda je divna, ljudi su divni, komšiluk je divan, domaćinski su nastrojeni, prosto samo uživam u radu” izjavila je Milica Ružić iz Beograda.

Uticaj korone na umetnost ? 

“Ja sam koronu iskoristila kao inspiraciju za ovu godinu, jer prošle godine je kolonija održana online, a korona je tema koja nas sve opterećuje, svi smo i dalje u strahu, pazimo se, mere su na snazi, tako da u tom smislu nisam mogla da se ne bavim njom. To je možda previše očigledna tema, ali ta slika će biti dokument vremena koji će poslužiti kao neka vrsta postojanja i upozorenja šta smo sve preživeli” izjavila je Ružić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde