Naslovna Društvo Sutra se održava prvi međunarodni kongres Boračkih organizacija

Sutra se održava prvi međunarodni kongres Boračkih organizacija

0
PODELI

Znamo da su Republika Srbija i Republika Srpska izuzetno bliske. Vakcinacija 450 boraca Republike Srpske u Loznici, medjunarodni kongres boračkih organizacija, velike nagrade koje su došle iz Republike Srpske su samo povod koji danas predstavljamo.

Veteran Pres foto: GP018

Nije bilo lako organizovati ovu akciju, vakcinacija preko 450, blizu 500 boraca Rapublike Srpske konačno je završena. Akcija je maksimalno dobro organizovana, uz pomoć ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ministarstva zdravlja. Uspeli smo da na zahtev boraca Republike Srpske organizujemo vakcinaciju sutra u Loznici od 08h ujutru u Domu zdravlja. Grad Niš je imao veliku ulogu, još od momenta kada smo postavljali ploču dr Miodragu Laziću, tada se vakcinisalo 120 ljudi, a sada će blizu 500 u Loznici. Veliku zahvalnost su borci Republike Srpske iskazali i gradonačelnici Dragani Sotirovski. Inicirali smo i ssaradnju opštine Crveni Krst sa jednom od opština istočne Ilidže, tako da je to u postupku organizovanja. Mi ćemo imati posetu opštini istočna Ilidža već u subotu gde smo pozvani da dobijemo priznanje koje je dodeljeno na njihovoj najvećoj slavi. Naše udruženje je postiglo veliki uspeh u vakcinaciji reko je odgovorni urednik Veteran Presa Svetomir Uskoković.

Čestitam našim prijateljima Spasovdan i da u zdravlju slave. Uvek se zahvaljujemo i našem pokojnom dr Miodragu Laziću koji nas je povezao. Ono što je proisteklo iz svih dosadašnjih aktivnosti jeste da imamo sjajne kontakte i važno je da brinemo o našem narodu koji je sa one strane Drine. Na kongresu veteranskih organizacija se sutra okuplja puno udruženja i tako je lakše da se iskristališu neke želje. Ima 6 organizacija, biće i državni sekretar za boračka i socijalna pitanja i zvaničnici lokalne samouprave grada Loznice. Tema je inkluzija boračke i veteranske populacije u širu društvenu zajednicu. Verujem da će skup biti jako interesantan i tamo ćemo dodeliti neka priznanja veteranima.

Veteran Pres

Mi smo imali za ideju da napravimo organizaciju koja će okupiti veterane iz pravoslavnih zemalja. To još niko nije uradio. Kroz ovu organizaciju kongresa pokušaćemo da unapredimo rad tih udruženja boračke populacije, da usaglasimo neke stavove kad je zakon o borcima u pitanju. Imamo lepa iskustva sa druge strane Drine, kod njih je bolji zakon. Videćemo šta mi treba da uradimo i predložićemo da se to bolje iskoristi i kod nas dodao je Uskoković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde