Naslovna Društvo U Nišu se bližimo cifri od 130.000 datih doza vakcina

U Nišu se bližimo cifri od 130.000 datih doza vakcina

0
PODELI

“Kao gradonačelnica Niša zadovoljna sam odzivom naših sugrađana. Ukoliko bude nestašice, mi se odmah obraćamo državi i oni nam dostavljaju potrebne doze vakcina. Zadovoljna sam saradnjom i komunkacijom oko dostave vakcina” – rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski foto: GP018

Posebno je bitno naglasiti da vakcine mogu sada primiti i oni naši sugrađani koji nisu prijavljeni. Dovoljno je da odu na neki punkt i prime željenu vakciinu – dodala je Sotirovska.

Milorad Jerkan foto: GP018

“U našem gradu je situacija odlična. Do sada smo dali našim sugrađanima 73.000 vakcina i drugu dozu 53.000 vakcina tako da nas to svrstava u najbolje gradove u celoj Srbiji. Što se tiče prve vakcine dali smo 35,2% a što se tiče druge 22.5%. Za današnji dan je zaplanirano 2500 vakcina koje ćemo uspešno realizovati” – rekao je direktor Doma Zdravlja Milorad Jerkan.

Zahvaljujući dobroj koordinaciji sa gradonačelnicom i njenom upornošću, sutra dobijamo novi kontigent vakcina kako bismo nastavili kontinuitet imunizacije u našem gradu – dodao je Jerkan.

Cilj nam je da dođemo do 100.000 vakcinisanih prvom vakcinom u našem gradu.

“Da bismo u našem gradu postigli kolektivni imunitet potrebno je da se prvom vakcinom vakciniše 113.000 naših sugrađana, a da se revakciniše 70%. To možemo da očekujemo do septembra meseca. Takođe je bitno da taj trend prate i gradovi u okruženju i u Srbiji kako bi smo svi stekli kolektivi imunitet” rekao je Jerkan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde