Naslovna Društvo Nove-stare direktore bira gradski parlament

Nove-stare direktore bira gradski parlament

0
PODELI
Boban Džunić
Boban Džunić foto: GP018

Preko 40 tačaka je na dnevnom redu desetog zasedanja Skupštine grada Niša. Izbor tri direktora nalazi se takođe na dnevnom redu.

„Imenovanje direktora Centra za socijalni rad i Apotekarske ustanove Niš, kao i postavljenje direktora Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj. U ranijem periodu na čelu KLERP-a je bio načelnik te ustanove, ali nakon donošenja odluke u Skupštini grada i njenom usklađenju sa Zakonom danas će na čelu Kancelarije biti postavljen direktor“, objasnio je predsednik gradskog parlamenta Boban Džunić.

Stekli su se svi uslovi i za imenovanje direktora Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ i Apotekarske ustanove u Nišu. Zoran Jović ostaće direktor Centra, dok će je novi – stari direktor Apoteka Niš dr Dimitrije Janković. Dosadašnji načelnik Kancelarije za lokalni razvoj biće budući direktor.

Skupština će danas uskladiti i odluke o osnivanju ustanova kulture sa Zakonom. Po hitnom postupku gradski parlament će usvojiti i odluke o Komunalnoj miliciji.

„Odluke se tiču uniformi, oznaka na uniformi i načinu nošenja uniforme, zatim načinu označavanju vozila i opreme Komunalne milicije. Odbornici će dati saglasnost i na Strateški plan rada Komunalne milicije za period od 2021.-2025.“, rekao je Džunić.

Džunić je apelovao na sve građane Niša da poštuju epidemiološke mere i da se vakcinišu.

„Imamo dovoljno vakcina i pozivam sugrađane da se vakcinišu za svoje dobro, za dobro svoje porodice. Vidite i sami da je ta pošast uznapredovala, ali se ja nadam da ćemo moći da odahnemo za petnaestak dana“, rekao je Džunić.

On je najavio da će nova sednica Skupštine grada biti održana već u aprilu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde