Naslovna Društvo Poseta ministra za brigu o porodici i demografiju Radomira Dmitrovića

Poseta ministra za brigu o porodici i demografiju Radomira Dmitrovića

0
PODELI

Kako motivisati porodice da imaju više dece i kako popraviti demografsku sliku Srbije bila je tema sastanka sa ministrom za brigu o porodici i demografiju Radomirom Dmitrovićem tokom njegove posete Nišu.

Demografija je problem svih problema u strateškom i generacijskom smislu koji zahteva kratkororočno i dugoročno delovanje.

Upoznala sam ministra sa merama koje Grad Niš preduzima na poboljšanju demografske slike koja u Nišu i oko Niša nije najsjajnija – rekla je Dragana Sotirovski

Grad Niš iz budžeta izdvaja značajna sredstva za pomoć roditeljima sa više dece, gradi vrtiće, radi na boljim uslovima za život u selima i prigradskim naseljima svojim sredstvima, ali i očekuje još veći intenzitet u komunalnom opremanju sela kroz državni program „SRBIJA 2025“.

Radićemo na novim investicijama i radnim mestima, a ljudima iz okruženja stvaraćemo uslove da u Niš dolaze da rade, a da istovremeno žive u svojim mestima- rekla je Sotirovski

Dmitrović je ocenio da mere Niša na planu demografije ulivaju optimizam, da grad radi u okvirima svojih kompetencija, a država će pomoći tamo gde grad ne može sam da rešava probleme.
Uspostavljanje mirnijeg balansa između gradova i okoline, stvaranje boljih uslova za život na selu i „smirivanje“ velikih centara kako ne bi „usisavali“ sela i male varoši, bilo bi strateško rešenje problema, napomenuo je ministar, a nakon toga sa saradnicima posetili su Sigurnu kuću u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde