Naslovna Kultura PIROTSKI ANSAMBL VEČERAS U NIŠU

PIROTSKI ANSAMBL VEČERAS U NIŠU

0
PODELI
foto: Narodno Pozorište Niš

,,Kako smo spremali Gospođu ministarku“, gostuje u Nišu
Narodno pozorište Pirot, gostuje večeras u subotu, 20. februara sa predstavom, „Kako smo spremali Gospođu ministarku“, sa početkom u 18 sati. Adaptaciju i režiju čuvene Nušićeve komedije, uradio je dramaturg i teatrolog Spasoje Ž. Milovanović.

Predstava je premijerno izvedena na sceni pirotskog pozorišta u oktobru, prošle godine, a ovo će biti prilika i za pozorišnu publiku u Nišu, da je vidi na pozorišnoj sceni.

Autorsku ekipu čine, pored reditelja i scenograf i kostimograf, Katarina Filipović, muziku je radio Stefan Filipović, koreograf Danica Ničić, a vokalni pedagog je Anita Nikolić.

U predstavi igraju glumci pirotskog pozorišta: Zoran Živković, Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Natalija Geleban, Milan Nakov, Danijela Ivanović, Danica Mitić, Aleksandar Aleksić i Marijana Živković.

„Citati i autocitati čine osnovnu strukturu teksta predstave. Ona je nagomilano unutar i izvan pozorišno iskustvo svakog njenog dela. Otuda je naša predstava ništa drugo do skroman doprinos razvoju teorije i prakse pozorišne umetnosti ovde i sada i posledice – odnedavnog“- kaže Milovanović.

Ulaznice su u prodaji na blagani pozorišta po ceni od 500 dinara, dok je za studente i penzionere cena 400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde