Naslovna Društvo Reproduktivno zdravlje na TI! – Tim mladih iz Niša održao javnu prezentaciju

Reproduktivno zdravlje na TI! – Tim mladih iz Niša održao javnu prezentaciju

0
PODELI

Tim srednjoškolaca iz Niša koji je na ovogodišnjem Svetioniku znanja osvojio treće mesto, održao je javnu prezentaciju na kojoj je svim zainteresovanima približio svoj projekat, kao i razloge za pokretanje istog. Naime, tri mlade devojke koje čine ovaj tim smatraju da je u njihovoj lokalnoj zajednici tema reproduktivnog zdravlja mladih prilično zapostavljena. Razlog za to kako one kažu je nedostatak informacija, kao i nedovoljna medijska pokrivenost ove važne teme.

Svesne toga, odlučile su da pokrenu projekat pod nazivom Reproduktivno zdravlje na TI!“ u okviru kojeg planiraju pokretanje serijala emisija na Youtube kanalu, koji će se baviti temama vezanim za reproduktivno zdravlje mladih. Sa pilot projektom startuje se u avgustu, a nakon toga u drugoj fazi, u planu su i radionice, koje će se organizovati u srednjim školama, a sve sa ciljem da se mladim ljudima pruže neophodne informacije i ujedno im se ukaže na značaj reproduktivnog zdravlja.

“Svetionik znanja” je projekat koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture – ASK, koji podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečan rad savladaju osnove pisanja projekata kao i prezentovanje istih. Predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica podeljenih u timove.

Uz stručno vođenje mentora i koordinatora iz omladinske organizacije, timovi su radili na osmišljavanju ideje koja će unaprediti život u njihovoj sredini. Teme na koje su se osmišljavali projekti su turizam, javno zdravlje, ekologija, društveni aktivizam i kultura i umetnost.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a gradovi koji su učestvovali ove godine su: Beograd, Valjevo, Vranje, Vršac, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Paraćin, Pirot, Prijepolje, Užice i Šabac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde