Naslovna Kultura Radovi Aleksandra i Ivana Blatnika na licitaciji

Radovi Aleksandra i Ivana Blatnika na licitaciji

0
PODELI

Umetničke slike Aleksandra i Ivana Blatnika nalaze se na novoj licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija Niš. Poznati niški umetnik Ivan Blatnik odazvao se našem pozivu i izdvojio za novu licitaciju dva svoja rada i jedan rad svog oca, čuvenog Aleksandra Blatnika.
Licitacija je otvorena do 22. januara u 12 sati, a odvija se isključivo u objavi na fb stranici Lokalne fondacije Niš. Ko bude dao najbolju ponudu, dobija sva tri rada iz izvanredne umetničke kolekcije porodice Blatnik! Početna cena je 10.000 dinara.
Dimenzije slika su: Čarli Čaplin 36×48 cm, klovnovi 36×45 cm.

Aleksandar Blatnik rođen je u Zaječaru, a živeo i stvarao u Nišu. Bio je jedan od najpriznatijih karikaturista u Srbiji, a pored toga još i dizajner, slikar grafičar i pisac. Ostvario je nekoliko stotina grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogobrojnih cenjenih domaćih i svetskih nagrada za karikaturu i slikarstvo. Preminuo je u Nišu 2016. godine.

Aleksandrov sin Ivan Blatnik, mladi je i kreativni umetnik koji se bavi karikaturom, slikarstvom i dizajnom. Kao karikaturista redovni je učesnik izložbi u zemlji i inostranstvu i dobitnik nekoliko prestižnih priznanja.
Ovo je treća licitacija u nizu koju realizuje Lokalna fondacija Niš. Prethodno je potpisani dres doskorašnjeg fudbalera Radničkog iz Niša Saše Cakija Stojanovića prodat za 12.000 dinara, a knjiga „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ iz lične kolekcije pisca Dejana Stojiljkovića za 17.000 dinara.


Kupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori, a na taj način pomažu svom komšiluku, gradu, prijateljima, u misiji da svi zajedno gradimo lepši i prosperitetniji Niš! Informacije o svim donacijama i budućim realizovanim aktivnostima biće dostupne na našem sajtu www.fondacijanis.rs.

***
Lokalna fondacija Niš nastala je sa idejom da poveže ljude različitih interesovanja i profesija, omogući građanima Niša prostor za aktivno udruživanje i obezbedi podršku za rešavanje problema u lokalnoj zajednici koje građani ne mogu sami da reše. Ideja nam je da spojimo ljude koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i ljudima koji imaju sredstva, vreme i znanje da te ideje sprovedu u delo. Lokalna fondacija Niš funkcioniše uz podršku Trag fondacije. Cilj je da prikupimo 15.000 evra koje će nam Trag fondacija duplirati, a zatim ćemo tih 30.000 evra uložiti u zajednicu tako što ćemo dati podršku najboljim lokalnim inicijativama u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde