Naslovna Sve vesti Doljevac Opštinu Doljevac pogodile su poplave kakve se ne pamte u ovom...

Opštinu Doljevac pogodile su poplave kakve se ne pamte u ovom kraju

0
PODELI

Izlivanje Jugbodanovačke reke udružene sa bujičnim potocima, dovelo je do plavljenja polovine teritorije opštine na kojoj je proglašena vanredna situacija. Najugroženija su sela Orljane, Mekiš, Šainovac, Šarlinac i Belotinac iz kojih su 23 žitelja, među kojima je dvanaestoro dece, evakuisana i smeštena kod rodbine i u Domu kulture Doljevac. Obilne padavine urušile su i krov trošne kuće devetočlane porodice koja je takođe evakuisana.

Nezapamćena poplava, na sreću, nije odnela ni jedan ljudski život, a materijalna šteta se tek procenjuje. Načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović posetio je opštinu Doljevac i ponudio pomoć i koordinaciju u obezbeđivanju cisterni sa pijućom vodom u dogovoru sa JKP Naissus. Nišavski upravni okrug u saradnji sa Okružnim štabom za vanredne situacije, formirao je timove za saniranje posledica poplave i obezbeđivanje neophodnih pumpi za ispumpavanje vode. Tokom noći je na teritoriji opštine Doljevac angažovano ljudstvo i mehanizacija kako bi se nanošenjem šljunka i peska, prokopavanjem začepljenih kanala i preusmeravanjem bujica, zaštitili pre svega stambeni objekti.

Žitelje opštine Doljevac su tokom noći evakuisali i zbrinjavali Crveni krst Doljevac u saradnji sa Policijskom stanicom Doljevac, pripadnicima Vatrogasno spasilačkog odeljenja Doljevac i Vatrogasno spasilačkog bataljona iz Niša. Crveni krst je obezbedio krevete, ćebad i hranu za evakuisane.

Situacija se smiruje i voda je u opadanju, dok se i dalje preduzimaju sve mere sprečavanja i otklanjanja posledica od poplava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde