Naslovna Društvo Odata počast patrijarhu Irineju

Odata počast patrijarhu Irineju

0
PODELI

Državni vrh predvođen predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odao je počast i oprostio se od blagopočivšeg srpskog patrijarha Irineja u Hramu “Svetog Save” u Beogradu. Počast patrijarhu odao je srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik i mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Odavanjem počasti, od blagopočivšeg patrijarha srpskog Irineja u Hramu “Svetog Save” oprostila se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Oni su prisustvovali liturgiji za upokojenje, opelu i sahrani blagopočivšeg patrijarha Irineja. Pomen blagopočivšem patrijarhu Irineju služi i sveštenstvo predvođeno episkopom niškim Arsenijem. Na opelu je Niška crkvena pevačka družina ”Branko”, osnovana pre 135 godina pri eparhiji niškoj.

Građani Niša sa velikom tugom primili su vest o upokojenju patrijarha Irineja koji je na tronu Srpske pravoslavne crkve bio prethodnih 10 godina. Do izbora za patrijarha bio je na čelu niške eparhije punih 35 godina. Sa njim započinje uspon niške eparhije, jedne od najvećih u okviru Srpske pravoslavne crkve.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde