Naslovna Društvo 49 godina niškog DIF-a – institucija koja je iznedrila vrhunske sportiste i...

49 godina niškog DIF-a – institucija koja je iznedrila vrhunske sportiste i pedagoge

0
PODELI

Skromno, kako i dolikuje današnjici, niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, obležio je svoj DAN, 49 godina postojanja i rada.

Bez “visokih zvanica”, skromno, isključivo u okviru kolektiva, profesora, studenata i zaposlenih, ova visoko školska ustanova obeležila je svoj dan, 49 godina postojanja i rada.

Fakultet je studentima dodelio nagrade za izvanredne rezultate.

Studenti koji su tokom prve, druge, treće i četvrte godine studija, ostvarili najbolji prosek, nagrađeni su danas poveljom, novčanom nagradom i knjigom.

Takođe, dodeljene su jubilarne nagrade zaposlenimana Fakultetu za navršenih 20. i 30. godina rada.

“Danas u specifičnim uslovima obeležavamo godišnjicu, ali to je nametnuta situacija. Snašli smo se u novim uslovima rada, dobro organizovali nastavu i zadovoljni smo kako smo obavili taj deo posla. Naučna produkcija nam nije smanjena, što znači da su kolege radile kao i svih prethodnih godina, završili smo akreditaciju, možemo da se pohvalimo i da smo imali rad koji je među najbolje citiranim radovima u svetu, imali smo nagradu “Žene u nauci‚”, rekao je dekan, prpfesor dr Milovan Bratić.

Dan fakulteta je trenutak kada se planira budućnost.

“Želja je da u skorijoj buduđnosti, konačno dobijemo novi prostor u kome bi smo mogli da radimo i mnogo više i mnogo kvalitetnije. Nastavićemo i sa naučnom produkcijom i nastavićemo da podmlađujemo profesorski kadar na fakultetu što nam je jedan od ciljeva koji je i pokazao dobre rezultate‚”, istakao je Bratić.

Prema zvaničnim informacijama niški FSFV nalazi se između 150. i 200. mesta na Šangajskoj listi i kao takav jedini je u okviru Univerziteta u Nišu, ali daleko premašuje i rezultate srodnih visokoškolskih ustanova u Beogradu i Novom Sadu.

Ove godine upis je potpuno ispunio očekivanja

Ukupan broj studenta na osnovnim akademskim studijama je 166, od kojih je 140 na budžetu, a 26 kao samofinasirajući.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde