Naslovna Kultura Lut fest : Niški lutkari osvojili Gran Pri za najbolju predstavu i...

Lut fest : Niški lutkari osvojili Gran Pri za najbolju predstavu i oduševili mališane u istočnom Sarajevu

0
PODELI
Na  upravo završenom XXI „Lut festu“, Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu u Istočnom Sarajevu, predstavi „Vuk koji je ispao iz knjige“ dodeljene su četiri nagrade.

 

  • Gran Pri „Zlatna anima“, nagrada za najbolju predstavu 
  • Nagrada za režiju Dragoslavu Todoroviću
  • Nagrada za animaciju glumcu Davorinu Diniću 
  • Nagrada za animaciju glumcu Mladenu Milojkoviću 

 

Stručni žiri je zasedao u sastavu: Igor Bojović, predsednik UNIMA centra Srbije, dramski pisac, dramaturg i scenarista, Mladen Janković,  muzički pedagog i Ognjen Begović, novinar Novinske agencije Republike Srpske – SRNA .

Direktor festivala Vitomir Mitrić rekao je agenciji “Srna” nakon predstave, “da su djeca bila oduševlјena pričom o strašnom vuku koji je slučajno ispao iz police sa knjigama u sobi gdje drijema veliki mačak”, dok Glas Srpske navodi: “Lutkari iz Niša oduševili mališane u Istočnom Sarajevu“.

 

Pomoćnik ministra prosvete i kulture u Vladi Republike Srspke Tanja Đaković ističe: „U pitanju je jedan od prestižnih i možda najznačajnijih nacionalnih festivala za decu u Republici Srpskoj. Ono što je posebno važno jeste da Festival lutkarskih pozorišta svojom dugogodišnjom tradicijom značajno utiče na kulturni odgoj mladih i novih generacija i obrazuje novu pozorišnu publiku koja već sad ima izgrađen odnos i ljubav prema pozorišnoj umjetnosti.“

Predstavu je režirao Dragoslav Todorović, a uloge su tumačili: Mladen Milojković, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Dejan Gocić, Jelena Đorđević i Biljana Radenković umesto Marije Cvetković, koja inače igra u ovoj predstavi.

—————————————————————

Izvor: 

https://www.glassrpske.com/cir/kultura/pozoriste/21-lut-fest-lutkari-iz-nisa-odusevili-malisane-u-istocnom-sarajevu/333957

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde