Naslovna Hronika Malčanskom berberinu produžen pritvor još 60 dana

Malčanskom berberinu produžen pritvor još 60 dana

0
PODELI
foto: arhiva redakcija
Vanpretresno veće Višeg suda u Nišu produžilo je za još 60 dana pritvor Ninoslavu Jovanoviću (37) iz sela Malča, protiv kojeg se vodi postupak zbog otmice i zlostavljanja Monike K. (12) iz Suvog Dola.

“Malčanskom berberinu” pritvor po ovom rešenju može trajati najduže do 17. novembra 2020. godine.
Jovanović se tereti da je 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša oteo dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola, koju je na prevaru naveo da uđe u njegova kola predstavivši se da je novi majstor u njenoj školi.
Uhapšen je 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega potom je pokrenuta zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.
Na do sada održanim ročištima saslušani su lekari Kliničkog centra u Nišu koji su lečili otetu devojčicu nakon što je pronadjena u Pasjači i lekari Specijalne zatvorske psihijatrijske bolnice u Beogradu.
“Malčanski berberin” se, prema nezvaničnim informacijama, pravdao neuračunljivošću za delo koje je počinio, ali su psihijatri utvrdili da je bio poptuno svestan svojih postupaka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde