Naslovna Društvo Zlatibor Lončar – Bolnica u Knez Selu se adaptira do kraja jeseni

Zlatibor Lončar – Bolnica u Knez Selu se adaptira do kraja jeseni

42
0
PODELI
foto: mapio.net
U Nišu je zvanično otvorena nacionalna kovid laboratorija “Vatreno oko”, u prisustvu premijerke Ane Brnabić i kineske ambasadorke Čen Bo, kao i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Mi smo obradili preko 650.000 testova i po tome smo apsolutni lider u regionu. Sve od sebe smo dali da povećamo kapacitete. Juče na Kriznom štabu smo usvojili odluku da idemo dalje sa proširenjem kapaciteta za testiranje.  Iskreno mislim da ćemo iz ovog talasa izaći kao zemlja, kao drušvo mnogo otporniji i jači nego u maju. Malo smo promenili način borbe. Činilo se da je važno da svako preuzme ličnu odgovornost. popravili smo disciplinu u drušvu i tako ćemo ući u mnogo teži period na jesen” – rekla je Brnabić

LONČAR – Knez Selo do novembra

Ministar Zlatibor Lončar najavio je da će novembra ili decembra biti završena adaptacija bolnice u Knez Selu kod Niša sa oko 500 kreveta, kako bi se mirnije sačekala epidemiološka situacija na jesen i zimu. 

”Urađen je projekat za adaptaciju i početkom sledeće sedmice biće predat Vladi Srbije koja će obezbediti sredstva kako bi se hitno krenulo sa radovima’‘, rekao je Lončar novinarima.

Ministar je kazao da je odluka o pretvaranju objekta u Кnez Selu u kovid bolnicu doneta kako bi Niš i okolina bili spremni za jesen kada se, kako kaže, očekuje sudar gripa, koronavirusa i drugih prehlada, a samim tim i više obolelih.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde