Naslovna Društvo Za septembarski rok ostalo 1879 mesta, najviše na tehniškim fakultetima

Za septembarski rok ostalo 1879 mesta, najviše na tehniškim fakultetima

47
0
PODELI
Na fakultetima Univerziteta u Nišu, za drugi upisni rok, ostalo je ukupno 1879 mesta. Od toga 620 za studente koji se finansiraju iz budžeta, 66 mesta za studente koji se upisuju po progamu afirmativnih mera i 1193 mesta za samofinansirajuće studente.

Drugi konkursni rok traje od 2. do 16. septembra. Prijavljivanje kandidata 2, 3. i 4. septembra, polaganje prijemnih ispita 8, 9. i 10. septembra, prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata mora biti završen do 16. septembra.

Za septembarski upisni rok najviše nepopunjenih mesta na  budžetu ostalo je na Fakultetu zaštite na radu. Na ovom fakultetu je ostalo 268 mesta kako budžetskih tako i samofinansirajućih.  Pedagoški fakultet u Vranju moći će da upiše još 235 studenata, budžetskih i samofinansirajućih. Na Prirodno-matematičkom fakultetu ostalo je još 175 mesta. Na Pravnom i Ekonomskom kao i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja ostala su nepopunjena samo mesta za samofinansirajuće studente.

Fakulteti dostavljaju Univerzitetu Izveštaj o broju upisanih studenata po studijskim programima i broju slobodnih mesta. Izveštaj o broju upisanih studenata u okviru sprovođenja afirmativnih mera i Konačne rang-liste po studijskim programima, najkasnije do 18. septembra 2020. godine do 12 časova.

Datume polaganja prijemnih ispita, objavljivanja preliminarne rang-liste, termina žalbe, konačne rang-liste i upisa kandidata odrediće svaka visokoškolska ustanova u okviru gore pomenutih termina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde