Naslovna Društvo U 16 niških vrtića trenutno boravi oko 600 dece

U 16 niških vrtića trenutno boravi oko 600 dece

73
0
PODELI
Broj dece u PU Pčelica ovog meseca manji je za stotinak u odnosu na jun.

Zbog broja prijavljenih mališana trenutno je otvoreno 16 od 26 vrtića. U svim grupama poštuju se propisane mere, kažu u ovoj ustanovi.
Od kada su ponovo otvorili vrata za mališane 11. maja, broj dece koja dolaze u vrtiće ne prelazi 10 odsto od ukupnog broja upisanih u svih 16 objekata koliko ih je trenutno otvoreno.

foto:redakcija

“Tokom jula broj dece je smanjen u odnosu na jun za oko 10 odsto. Proslog meseca broj prijavljene dece bio je oko 700, dok ih je sada oko 100 manje. Broj otvorenih objekata diktira broj prijavljenih. Najvažnije je da se poštuju sve sanitarno higijenske mere, broj dece u u grupi podrazumeva 5-7 deteta. Krevetići su takodje udaljeni i obeleženi, kakose ne bi dogodilo da deca menjaju postelje”.

Deci su na raspolaganju igačke koje je moguće redovno dezinfikovati. Vaspitači osmišljavaju kreativne igre kako bi deca što manje imala kontakt. I dalje ih roditelji dovode i preuzimaju na ulazu, gde se im se na prijemu dezinfikuju ruke i meri temperatura.
Tokom leta radi se na uređenu vrtića, uređuju se i oslikavaju dvorišta. U saradnji sa JKP Parking servirs radi se na osvetljavanju objekata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde