Naslovna Društvo Raste broj pacijenata u Kovid bolnicama u Nišu!

Raste broj pacijenata u Kovid bolnicama u Nišu!

68
0
PODELI
Raste broj pacijenata u kovid bolnicama u Nišu Broj pacijenata u kovid bolnicama Kliničkog centra Niš u poslednjih mesec dana konstantno raste i dostigao je danas brojku od 335, rekao je šef epidemiološko-trijažnog tima te zdravstvene ustanove Nikola Milenković. 
Prema njegovim rečima, samo u toku proteklog dana u prijemnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti pregledano je 108 pacijenata, a 40 pacijenata je primljeno na bolničko lečenje.
“Povećava se i broj testiranih lica, juče smo testirali 126 pacijenata i 15 zdravstvenih radnika“, rekao je Milenković.
Kako je kazao Milenković, Klinički centar u Nišu ima u ovom trenutku na raspolaganju još 200 mesta za prijem kovid pacijenata, a u zavisnosti od daljeg razvoja epidemiloške situacije pripremiće se i dodatni kapciteti.
Nikola Milenkovič,foto:GP018
“Epidemiloška situacija je alarmantna, ali znamo šta nas čeka i spremni smo na to“, rekao je Milenković.
On je dodao da je prošireno područje sa kojeg u niški Klinički centar dolaze pacijenti, tako da se osim pacijenata sa jugoistoka Srbije zbrinjavaju i oboleli od kovida sa  područja Sjenice, Novog Pazara, Jagodine, Paraćina i Ćuprije.
“Naša prednost u odnosu na ostale zdravstvene centre je u tome što je nova zgrada Kliničkog centra izuzetno funkcionalna tako da možemo da zbrinjavamo i kovid i ne-kovid pacijente“, istakao je Milenković.
Prema njegovim rečima, u novoj zgradi KC Niš trenutno su dva sprata rezervisana za hirurgiju, za operacije pacijenata sa malignim bolestima i za urgentne operacije.
Milenković je naglasio da će Klinika za infektivne bolesti biti mnogo rasterećenija narednih dana što se tiče testiranja i trijaže pacijenata jer će od danas testiranje PSR testovi ponovo biti obavljano i u kovid ambulantama niškog Doma zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde