Naslovna Društvo Zaštita zelenih površina na Delijskom Visu

Zaštita zelenih površina na Delijskom Visu

53
0
PODELI
Letnja sezona je počela i Udruženje Radne akcije Delijski Vis je krenulo sa radom i realizacijom akcija koje su planirali.
Jedna od akcija sa kojom se već krenulo je zaštita zelenih površina od nesavesnih vozača koji na njima parkiraju svoje automobile.
“Tokom jučerašnjeg dana započeli smo sprovođenje projekta “Ogradi zelenu površinu i misli na životnu sredinu”. Postavljeni su metalni stubići kojim sprečavamo sugrađane da parkiraju automobile na zelenim površinama”, kažu članovi ovog udruženja.


Dodaju da ovo nije kraj knjihovih akcija i da građane do kraja leta
očekuju nova iznenađenja, a jedini cilj koji oni imaju pred sobom je da deo Niša u kome žive postane što lepši i prijatniji za boravak.

“I do sada je puno toga urađeno i to se vidi. Sredili smo igrališta u kraju gde mladi mogu da provode slobodno veme, očistili smo Gabrovačku reku da bi smo je sačuvali ali i zaštitili obliženje kuće od poplava, sredili međublokovsko zelenilo, uklonili grafite sa fasada zgrada. Sada je na redi zaštita telene površine jer na taj način čuvamo prirodu, ali i utičemo na savest vozača i doprinosimo lepšem izgledu našeg naselja”, ističu članovi udruženja Radne akcije Delijski Vis.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde