Naslovna Društvo Drugi protest u Nišu – bez većih incidenata

Drugi protest u Nišu – bez većih incidenata

48
0
PODELI
foto:B.Lj
U Nišu je sinoć održan protest koji je prošao mnogo mirnije nego prethodne večeri. Gradjani su se okupili oko 19,30 časova ispred Skupštine grada, a najveći broj učesnika protesta u Nišu razišao se sa centralnog gradskog trga oko 23  sata.
Učesnici protesta su prošetali glavnim gradskim ulicama i bulevarima, a na trgovima su sedali na kolovoz i trotoare kako bi pokazali da su protiv nasilja.
Demonstranti su kao i prethodne večeri, prilikom prolaska pored Kliničkog centra aplauzom pozdravili sve zaposlene, a aplauz je bio namenjen i hirurgu Miodragu Laziću koji je preminuo od korona virusa.
foto: B.Lj, GP018
Okupljeni gradjani su skandirali “Doktore Laziću” ispred Kliničkog centra i prolazeći pored murala sa njegovim likom, nedaleko od nove zgrade KC Niš.
Održan je protest i ispred sedišta Srpske napredne stranke (SNS), ali za razliku od sinoćnjeg protesta kada su kamenicama i flašama polupani prozori, ovoga puta je okupljanje prošlo  mirnije.
Prema sedištu SNS-, poletelo je nekoliko flašica sa vodom, a fotografija Aleksandra Vučića na fasadi zgrade je pogodjena sa nekoliko jaja, ali su se demonstranti brzo primirili i posedali oko sedišta naprednjaka.
Prilaz sedištu obezbedjivalo je tridesetak pripadnika Žandarmerije, ali nije bilo većih provokacija, osim što su pojedini demonstranti dovikivali “koga vi čuvate” i “izdaja”.
Jedan broj demonstranata je na tom mestu zapalio sveće.
Kolona se potom uputila ka centru grada i posle kraćeg zadržavanja na centralnom trgu najveći broj demonstranata se razišao.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde