Naslovna Hronika Nastavljeno suđenje Malčanskom berberinu, uveden ponovo na sporedni ulaz

Nastavljeno suđenje Malčanskom berberinu, uveden ponovo na sporedni ulaz

40
0
PODELI
U Višem sudu u Nišu danas je nastavljeno sudjenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao “Malčanski berberin”, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju M.K. devojčicu iz sela Suvi Do kod Niša.

Sudjenje je, kao i pripremno ročište održano prošlo meseca,  zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletne žrtve.
Jovanović je maricom dovezen u dvorište suda i u zgradu je ušao na jedan od sporednih ulaza tako da je uspeo da izbegne kamere brojnih novinarskih ekipa.

foto: arhiva redakcija
Krajem marta je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije moglo da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti.
Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega je pokrenuta zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.
On je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niš na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se da je novi majstor u njenoj školi.
Devojčica je pronadjena posle 10 dana u selu Pasjača, posle potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca i gradjana.
Jovanović je u zatvoru do sada proveo više od 22 godine zbog silovanja, pokušaja silovanja, kradja i prevara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde