Naslovna Društvo Malčanski berberin izneo svoju odbranu pred sudom

Malčanski berberin izneo svoju odbranu pred sudom

59
0
PODELI
Malčanski berberin / foto: redakcija
Ninoslav Jovanović iz Malče, optužen da otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice, izneo je svoju odbranu na glavnom pretresu koji je danas održan u Višem sudu u Nišu,  saopšteno je iz te ustanove.
U saopštenju suda se navodi da se Jovanović izjasnio koje navode optužnice osporava i iz kojih razloga, a koje navode optužnice priznaje.

U dokaznom postupku, kazali su u Višem sudu, ispitani su zakonski zastupnici maloletne oštećene, koji su se izjasnili da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženog i ističu imovinskopravni zahtev, koji će ostvarivati u posebnom postupku.
Prema navodima iz saopštenja, na današnjem glavnom pretresu sud je doneo rešenje kojim je isključena javnost za ceo tok glavnog pretresa radi zaštite interesa maloletne oštećene.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 22. jula, a kako su kazali u Višem sudu, na taj pretres biće pozvani veštaci Specijalne zatvorske bolnice Beograd koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog.
Roditelji otete devojčice nisu danas, kao posle pripremnog ročišta, dali izjave.
Oni su iz zgrade suda izašli na sporedni izlaz i tako izbegli brojne novinare koji su ih čekali ispred suda.
Sudjenje Ninoslavu Jovanović, poznatijem kao Malčanski berberin, počelo je u 11 časova, a on je iz zgrade suda maricom vraćen u Kazneno-poravni zavod nešto pre 14 časova.
Jovanović je dvanaestogodišnju M.K. oteo 20. decembra prošle godine, a uhapšen je posle opsežne potrage 5. januara na groblju u Malči.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde