Naslovna Sve vesti Niš JKP Tržnica Niš poštuje sve mere zaštite prodavaca i kupaca od Kovida...

JKP Tržnica Niš poštuje sve mere zaštite prodavaca i kupaca od Kovida 19

33
0
PODELI
Na  osnovu člana 9. Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji Grada Niša („Službeni list Grada Niša“ br 38/11) Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša (u daljem tekstu Štab), na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u gradu Nišu donela je mere za sprečavanje širenja epidemije virusa КOVID-19.

U skladu sa tim, direktor preduzeća Goran Đorđević, dipl. inž. elektron. preduzeo je korake za poštovanje mera za sprečavanje širenja epidemije virusa КOVID-19 i doneo je odluku “O postupanju zaposlenih u JКP “Tržnica” Niš i korisnika pijačnih usluga-prodavaca i kupaca u cilju sprečavanja i zaštite od virusa Covid19”

-Na svim ulazima pijaca istaknuta su obeveštenja o načinu ponašanja prilikom ulaska u pijačni prostor, kao i ponašanje prilikom kupovine proizvoda.

foto:JKP Trznica Niš

Posebno:
-Obavezna je upotreba zaštitne maske na svim pijacama.Ovo se odnosi na prodavce, kupce i zaposlene u JКP “ Tržnica “ Niš;
-Prskanje korisnika dezinfekcionim sredstvima; -Кontrolisanje poštovanja socijalne distance između prodavaca-kupaca,
odnosno kupaca-kupaca; -U zatvorenim prodajnim objektima (lokalima) broj potrošača se ograničava na najmanje 6 m2 korisne površine odnosno najviše 2 kupca u lokalu.
-U zatvorenim prodajnim objektima (halama za prodaju mlečnih proizvoda) broj potrošača se ograničava na najmanje 6 m2 korisne površine.
-Okupljanje na otvorenom prostoru ograničava se na maksimalno 500 osoba uz poštovanje minimalne distance od 2 metra;-Obavezna je dezinfekcija pijačnog prostora;
-Zaposlena lica na pijaci vršiće kontrolu poštovanja predviđenih mera kao i upozoravanja kupaca, da moraju držati predviđeno odstojanje.
– Na ulazima pijaca kupci koji ne poseduju zaštitnu masku, istu će dobiti od strane zaposlenih radnika pijace i u obavezi su da je pravilno koriste za svo vreme boravka na pijačnom prostoru.

foto:JKP Tržnica Niš

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde