Naslovna Društvo Novi Klinički centar uskoro ponovo Kovid bolnica

Novi Klinički centar uskoro ponovo Kovid bolnica

43
0
PODELI
foto:B.LJ
Novi Klinički centar u Nišu postaće za par dana ponovo kovid bolnica pošto se broj obolelih od virusa Kovid-19 u toj zdravstvenoj ustanovi povećava svakodnevno u proseku za 20 do 30, potvrdio je danas zamenik direktora KC Niš Vladan Ćosić. 

Prema njegovim rečima u tri kovid bolnice u starom delu Kliničkog centra trenutno je hospitalizovano 207 pacijenata, a mesta ima za još 66.
„Od petka smo krenuli sa postepenim preseljenjem pacijenata i pripremama novog Kliničkog sistema za prijem obolelelih od korona virusa. Napravili smo neku vrstu rezervnog plana za sve klinike koje treba da se sele“, istakao je Ćosić na redovnoj konferenciji za novinare u KC Niš.

foto:B.LJ

On je rekao da iz novog KC neće biti iseljen Urgentni centar sa 80 do 90 kreveta za zbrinjavanje urgentnih pacijenata.
Ćosić je kazao da će pacijenti koji nisu kovid pozitivni biti zbrinjavani u klinikama u starom delu KC i u Vojnoj bolnici.
Prema njegovim rečima, u protekla 24 časa u niškom Kliničkom centru preminuo je jedan pacijent sa potvrdjenim korona virusom, a od 2. jula do danas osmoro. Trenuno je šestoro pacijenata na respiratoru.

Ćosić je rekao da ne raspolaže podatkom o broju preminulih u kovid bolnicama kod kojih virus nije laboratorijski potvrdjen.
„Od juče je situacija što se tiče testiranja PSR testovima značajno povoljnija. Veterinarski institut je prihvatio da na dnevnom nivou obavi do 200 testova, isključivo za Klinički centar”,  kazao je Ćosić.
foto:B.LJ

Dodao je da su juče uzeti uzorci 100 pacijenata i zdravstvenih radnika, dok je danas testirano oko 80 lica.
„Trenutno je zaraženo 18 naših kolega, a njih 132 je ozdravilo“, izjavio je Ćosić.
Direktor Klinike za infektivne bolesti Miodrag Vrbić rekao je da ta ustanova svakodnevno ima veliki broj pacijenata koji se javljaju sa zahtevom za testiranje, ali, kako je rekao, testiraju se samo oni koji imaju tegobe koje odgovaraju Kovidu-19.
Rukovodilac dečije kovid bolnice u Nišu Andjelka Slavković izjavila je da se na tom odeljenju trebno leče 12 deteta i dododala da se svi oni nalaze u stabilnom zdravstvenom stanju, sa blagom kliničkom slikom.
Slavković je navela da bolničko lečenje dece uglavnom traje tri do pet dana nakon čega odlaze na kućno lečenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde