Naslovna Društvo U tri kovid bolnice u Nišu hospitalizovan 141 pacijent

U tri kovid bolnice u Nišu hospitalizovan 141 pacijent

100
0
PODELI

U tri kovid bolnice u Kliničkom centru u Nišu trenutno je hospitalizovan 141 pacijent, u kovid bolnici u Vranju je na lečenju 98 pacijenata, u kovid bolnici u Leskovcu 66 pacijenata, a u Surdulici 32, rekao je danas zamenik direktora Kliničkog centra Niš Vladan Ćosić. Prema njegovim rečima, od ukupnog broja obolelih njih petoro je u veoma teškom stanju i priključeni su na respirator, dok se pet deteta nalaze u kovid bolnici na Dečjoj internoj klinici, ali su trenutno kovid negativna.

“Za poslednja 24 časa u trijažnoj ambulanti Infektivne klinike imali smo 86 pregleda i 31 prijem na bolničko lečenje. Na žalost preminuo je jedan pacijent”, rekao je Ćosić na konferenciji za novinare.

On je rekao da Klinički centar Niš sada ima 13 zaraženih lekara i sedam sestara, dok je od korone virusa ozdravilo 129 zdravstvenih radnika.

Kako je kazao Ćosić, Klinički centar u Nišu čini sve kako bi 82 medicinske sestre i 122 lekara koji su bili zaposleni na tri meseca u kovid bolnicam u vreme vanrednog stanja bili zaposleni za stalno.

“Oni se finansiraju iz posebnog budžeta Republike Srbije. Dobili smo priliv sredstava najpre za tri meseca, a sada za još narednih pet meseci. Verujem da će njihov status biti pozitivno rešen”, izjavio je Ćosić.

Pomoćnik direktora KC Niš Goran Stanojević izjavio je da se u toj zdravstvenoj ustanovi osim kovid pacijenata zbrinjavaju i pacijenti sa malignim oboljenjima i svi oni čije bi odlaganje lečenja izazvalo komplikacije.

Prema njegovim rečima, pomerene su samo operacije pacijenata sa “dobroćudnim” oboljenjima.

Zaposleni u upravi Kliničkog centra nisu želeli da daju odgovor na pitanje koliko je do sada pacijenta sa korona virusom preminulo u Nišu. Najavljeno je da će ubuduće svakodnevno biti organizovane konferencije za novinare na kojima će biti saopštavane sve informacije bitne za gradjane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde