Naslovna Društvo Ponovno otvaranje javnih česama samo uz dozvolu IZJZ

Ponovno otvaranje javnih česama samo uz dozvolu IZJZ

32
0
PODELI

Javne česme na području grada Niša mogle bi za par dana ponovo da budu otvorene ukoliko do kraja dana Institut za javno zdravlje to odobri, rekao je načelnik Opštinske uprave opštine Medijana Saša Markišić.  

On je podsetio da su javne česme juče zatvorene po preporuci Instituta, zbog opasnosti od prenošenja korona virusa, s obzirom na to da nije moguće dezinfikovati slavine posle korišćenja.

„Ukoliko iz Instituta dobijemo napismeno da česme mogu da budu otvorene, već sutra ćemo dati nalog JKP „Naisus“ da uzme uzorke vode i labaratorijski potvrdi ispravnost vode“, rekao je Markišić.

On je rekao da je uzimanje uzoraka vode uobičajena procedura prilikom svakog ponovnog otvaranja česama.

„Naša želja je da tu proceduru što pre obavimo kako bi česme  što pre bile otvorene, jer idu vrućine i voda je potrebna ljudima“, rekao je Markišić.

Javne česme u Nišu, dodao je Markišić, ove godine su zbog vanrednog stanja otvorene kasnije nego uobičajeno, tako da su radile svega desetak dana pre zatvaranja.

Prema njegovim rečima, od 16 javnih česama na području grada, nije bila u funkciji jedino česma „Puž“ u „Čairu“ zbog ozbiljnog tehničkog kvara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde