Naslovna Kultura Izložba studenata Fakulteta umetnosti u niškoj Sinagogi

Izložba studenata Fakulteta umetnosti u niškoj Sinagogi

21
0
PODELI
Plakat izložbe / foto: Fakultet umetnosti

U sredu 1.jula 2020. u 19 sati u Galeriji Sinagoga otvara se izložba završnih radova studenata master studija Departmana za primenjenu umetnost Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu. Ulaz je slobodan.

Izložba predstavlja završne radove studenata master studija Departmana za primenjenu umetnost Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu Aleksandre Stojanović, Anastasije Kocić, Dušana Stojkovića, Nadice Kostić, Nataše Kostić i Nevene Stojanović.

Mentori su redovni profesor mr Slavica Dragosavac i vanredni profesor Anita Milić. Tekst za katalog napisala je docent mr Sanja Dević.

Galerija je otvorena od utorka do petka od 10 do 16 sati, vikendom od 10 do 15 sati. Ponedeljkom je zatvorena za posetioce. Izložba će biti otvorena do 7. jula 2020. godine.

Kroz vizuelnu komunikaciju dizajneri doprinose i odražavaju društveni i kulturni identitet čovečanstva. Za njih je korisno da istraže uticaj koji poseduju i da se zapitaju koju poruku njihov trenutni rad prenosi svetu.

Oni imaju sposobnost da oblikuju i stvaraju naše okruženje i utiču na društvenu svest. Dizajneri su u suštini kreatori iskustava. Oni su odgovorni za realizaciju svojih ideja i način na koji se te realizovane ideje koriste. Kratak pregled radova studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, ovo potvrđuje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde