Naslovna Kultura Večeras otvaranje 51. Junske izložbe likovnog udruženja LUNA

Večeras otvaranje 51. Junske izložbe likovnog udruženja LUNA

31
0
PODELI
foto: NKC

U 19 časova u Galeriji Niškog kulturnog centra zakazano je otvaranje 51. Junske izložbe likovnog udruženja LUNA, koju će upotpuniti trideset šest učesnika različitih uzrasta, vokacija, načina izražavanja i individualnih rukopisa. Svako od njih kao autodidakt u slikarstvu gradi sopstvenu viziju umetnosti i na svoj način dočarava realnost i njene tajne.

Na izložbi će biti prikazane raznovrsnost tema, materijala i likovnih izraza, od pejzaža, mrtve prirode, figuracije i portreta do apstraktnih formi.

foto: NKC

“Setimo se Disove pesme „Tamnica“ i kako nas monotono, a u isti mah živahno podseti „I ja plakah tada“. Poručuje nam da smo došli na svet sa emocijom i da, ma koliko život težak bio, treba je pratiti. Treba zagristi suštinu istinske strasti, dozvoliti joj da nas vodi.
Iako bez putokaza kuda ići, bez znanja da će se naš oblik menjati, spoznaćemo tišinu i u njoj uživati. Spoznaćemo i lepotu koja je prekida i u tom trenu uživaćemo još više. Doći će oluja i možda naš užitak uzeti za sebe,” istakli su iz udruženja Luna.

Nakon značajnog prošlogodišnjeg jubileja ovom izložbom Udruženje nastavlja nit tradicionalnog okupljanja dajući značajan doprinos unapređenju likovnog stvaralaštva grada.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde