Naslovna Društvo Od ponedeljka počinje polaganje prijemnih ispita za buduće brucoše

Od ponedeljka počinje polaganje prijemnih ispita za buduće brucoše

28
0
PODELI
Filozofski fakultet Niš

Polaganje prijemnog ispita za upis  na fakultete niškog Univerziteta, počinje u ponedeljak 29. juna i trajaće do 5. jula. Prijavljivanje kandidata je trajalo do 27. juna.

Na prvoj godini osnovnih akademskih studija mesta ima za 4713 brucoša,od čega 3203 za one na budžetu i za 1510 samofinanasirajućih.

Kao i svake godine veliko interesovanje vlada i sada za studijske programe Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

“Filozofski fakultet u Nišu i ove godine upisuje 620 brucoša, 300 na budžetu i 320 samofinansirajućih”, kaže dr Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Ona dodaje da je interesovanje srednjoškolaca za studije na Filozofskom fakultetu veliko.

“Već drugog dana prijavljivanja prešli smo broj od 800 kandidata”, dodaje ona.

Prijemni ispit će biti organizovan u skladu sa propisanim merama.

“Kandidati koji polažu prijemni ispit moraće da imaju maske, a fakultet je već obezbedio dovoljan broj maski”, kaže dr Natalija Jovanović. “Ispoštovaćemo sve naložene standarde, između kandidata će biti određena distance. Jako nam je važno da zaštitimo naše zaposlene i studente”.

Upis studenata na svim fakultetima mora biti završen do 17.jula kako bi informacija o broju upisanih i broju preostalih mesta Univerzitetu bili dostavljeni do 20.jula.

Za one koji u junskom upisnom roku ne upišu željeni fakultet, moći će ponovo da konkurišu u drugom upisnom roku početkom septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde