Naslovna Sve vesti Niš U Nišu se održavaju Sportske igre mladih

U Nišu se održavaju Sportske igre mladih

43
0
PODELI
foto: redakcija

U novoj sezoni spektakla i Sportskih igara mladih Srbije, deca Niša takmičiće se u stonom tenisu, tenisu, igri između dve vatre, basketu.

Svi pobednici u svim sportovima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji plasiraće se na državno prvenstvo koje će se održati u drugoj polovini jula u Beogradu, a pobednici državnog šampionata učestvuju na velikom međunarodnom finalu koje se održava u Splitu.

Sportske igre se odžavaju na sportskim terenima OŠ “Dušan Radović” u Nišu. Sportske igre mladih održavaju u 35 gradova  u Srbiji.

“Karavan radosti i prijateljstva  Dunav osiguranja  Sportskih igara mladih Srbije po treći put je u Nišu i zaista je zadovoljstvo družiti se sa decom koja  su zavolela igre širom Srbije, pa i ovde u Nišu”, kaže Ivana Ignjatović, predsednik Dunav osiguranja Sportske igre mladih Srbije.

foto: redakcija

“Obzirom da su na snazi mere Vlade Srbije sva  takmičenja se održavaju na otvorenom prostoru i insistiramo na  fizičkoj distance između dece. Imamo i dezobarijere i maske i sredstva za dezonfekciju jer je jedan od naših zadataka da edukujemo decu da moramo da nastavimo dalje da živimo i radimo i sa koronom. Trudili smo se da ispoštujemo sve propisane mere”, istakla je Jovanović.

Sportske igre mladih i ove godine su okupile  decu različitog uzrasta koja će se takmičiti u stonom tenisu, šahu, igri između dve vatre,  malom fudbalu za dečake i devojčice, basketu tri na tri, tenisu.

Interesovanje dece za ovaj sportski spektakl je veliki o čemu svedoči i broj dece na sportskim terenima OŠ “Dušan Radović”.

“Drago nam je da deca celog grada mogu da koriste naše terene jer su oni za decu i mlade sportiste i napravljeni”, kazao je Božidar Stošić, direktor OŠ “Dušan Radović”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde