Naslovna Društvo Nova donacija Suverenog Malteškog reda Klinici za kardiohirurgiju

Nova donacija Suverenog Malteškog reda Klinici za kardiohirurgiju

65
0
PODELI
foto: redakcija

Donacija je veoma značajna u ovom trenutku i još jednom pokazuje jaku povezanost među nama. Donacija je stigla iz Italije, zemlje koja je bila najjače pogođena pandemijom koronavirusa i pokazuje se u ovim najtežim vremenima kolika je hrišćanska solidarnost među nama, istakao je dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju KC Niš zahvaljujući se predstavnicima Suverenog Malteškog reda koji su ovoj klinici juče predali 20 specijalnih maski za respiratore sa Šarlotovom valvulom.

Donaciju su uručili Njegova Ekselencija monsinjor Stanislav Hočevar i savetnik za humanitarne poslove u Ambasadi Suverenog Malteškog reda profesor Nenad Prokić.

“Maske mogu da se koristite u odeljenju intenzivne nege kod pacijenata koji se nalaze na respiratorima, ali i kao zaštita za osoblje u jedinicama intenzivne nege gde postoji postoji veliki stepen kontaminacije”, istako je dr Dragan Milić.

Stanislav Hočevar je istako da mu je drago da je da je danas na klinici i kao predstavnik katoličke crkve ima dužnost da u ime njegove crkve podstiče sve na humanitarno delovanje i solidarnost.

foto: redakcija

„Naša crkva na poseban način razvija socijalno učenje naših međusobnih odnosa i da je potrebno, što i sam Sveti otac papa Franja na poseban način pokazuje, da je ovo vreme kada moramo svi mi, na jedan sasvim nov način, izražavati solidarnost. Ne samo u tom smislu da konkretno lečimo bolesnike, preveniramo buduće bolesti, već da na širem, rekli bismo antropološkom području, razmišljamo kakvu ćemo budućnost graditi”, kazao je Hočevar.

Profesor Nenad Prokić, savetnik u Ambasadi Suverenog Malteškog reda za humanitarnu delatnost podsetio je da ovo nije prvi pud da su predstavnici Ambasade u Nišu, a danas imaju posebnu čast da je sa njima i nadbiskup Hočivar.

„Nadam se da ovo nije poslednji projekat, videćemo se uskoro ponovo“, kazao je Prokić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde