Naslovna Sve vesti Niš Ubedljiva pobeda Srpske napredne stranke u Nišu i Nišavskom okrugu

Ubedljiva pobeda Srpske napredne stranke u Nišu i Nišavskom okrugu

97
0
PODELI
foto: SNS Niš

Gradski izborni štab Srpske napredne stranke (SNS) u Nišu saopštio je sinoć da je u tom gradu glasalo 43,66 odsto birača, od kojih je 59,76 odsto podržalo listu “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

Poverenik Gradskog odbora SNS Zvezdan Milovanović rekao je na konferenciji za novinare da je na izborima za gradski parlament ta stranka dobila 61,89 odsto glasova, što je, kako je kazao, “još veće iznenađenje”.

“Od 102.390 birača koji su izašli na birališta dobili smo 60.000 glasova, što je za 16.000 više nego na prethodnim izborima. Dobili smo 16.000 novih glasača”, izjavio je Milovanović.

Nosilac liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu” u Nišu Dragana Sotirovski kazala je da je na području Nišavskog okruga SNS ostvario pobedu u svim opštinama, a najbolji rezultat je ostvaren u Doljevcu sa 87,5 odsto glasova, potom u Merošini 77,77 odsto glasova pa a u Ražnju 76,68 odsto.

“Na lokalnim izborima SNS postigla je najbolji rezultat u Merošini osvojivši 68,29 odsto glasova, dok je Gadžin Han na drugom mestu sa 58,14 odsto glasova”, rekla je Sotirovski.

„Ovi izborni rezultati pokazuju da građani pokazali još jednom da veruju našem predsedniku Aleksandru Vučiću, da veruju svima nama koji smo na lokalu na funkcijama, da veruju u ono što se zove Srbija na pravom putu. Srbija jeste na pravom putu i tek će biti. Nastavljamo da radimo, još jače i brže. Nastavljamo da gradimo naš Niš i naš okrug, a time i da ojačavamo našu zemlju Srbiju u regionu. Ona je trenutno najjača u regionu, a biće još jača, da je napravimo da bude jedna od najjačih zemalja u Evropi. Zašto da ne, to je naš san“, izjavila je Sotirovski.

Na pitanje novinara ko će se naći na mestu gradonačelnika, Sotirovski je kazala da će “ko god se bude našao na toj funkciji raditi kao tim”.

Ona je dodala da “ima mesta za sve” i da će neki biti poslanici, neki zamenici i pomoćnici gradonačelnika.

Aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da postignuti rezultati predstavljaju rezultat rada te vlasti i da su najubedljivi od uvođenja parlamentarizma.

„To jeste nešto što nam daje puno razloga da večeras budemo i srećni i zadovoljni. To je potvrda onoga što smo radili u našem gradu, velike podrške države i Aleksandra Vučića, velikih ionvesticija, novih fabrika i radnih mesta, stabilnih finansija i dobrih rezultata u svim oblastima. Ovaj rezultat pokazuje daje nam obavezu i zadatak da radimo još više, da ostvarimo očekivanja građana Niša da se ne stane, da još više investiramo, da se bavimo onim svakodnevnim životnim problemima, koji ih muče decenijama unazad“, kazao je Bulatović.

On je dodao da Niš više nije sam da ima podršku države i predsednika ove zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde