Naslovna Kultura Posle višemečne pauze predstave Pozorišta lutaka uživo u Parku Svetog Save

Posle višemečne pauze predstave Pozorišta lutaka uživo u Parku Svetog Save

0
PODELI
Tri praseta / foto: Foto Art

Pozorište lutaka Niš nastaviće sa emitovanjem predstava na Jutjub kanalu u uobičajenim terminima, ali će i u saradnji sa GO Medijana u parku Svetog Save biti izvedene tri predstave, 17, 25. i 27. juna.

Glumci i zaposleni u Pozorištu lutaka obeležiće i 23. jun, Dan pozorišta i svoj 62. rođendan programom koji će se održati na platou ispred pozorišta.

U sredu 17. juna od 19 sati u Parku Svetog Save biće izvedena  predstava “Patkica Žutkica” posle višemesečne pauze.

Patkica Žutkica / foto: Vanja Keser

Predstava „Patkica Žutkica“ nastala je po motivima priče „Gušče“ Nine Gernet i namenjena je najmlađoj publici. Na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret dece sa pozorištem.

Predstava im omogućava sa dodatno, aktivno učestvuju u njoj i na taj način kod njih razvija osećaj za pravednost, prijateljstvo, saosećajnost i podstiče ih da budu hrabri, složni i jaki.

Autorski tim: Po motivima priče „Gušče“ Nine Gernet, režija i kostimografija Dejan Gocić, adaptacija i koreografja Toma Bibić, scenografija Dragana Đurić, kreator lutaka Dušan Šukletović,  kompozitor Oliver Katić, muzički aranžmani: Oliver Katić, Dejan Ilić Idekius, muzička produkcija Dejan Ilić Idekius – Studio „By Heart“ Niš, autor teksta songova Svetlana Mihajlović, video animacija Emil Keser, dizajn svetla Aleksandar Arsenijević, asistent svetla Miloš Mišić, idejno rešenje plakata Nenad Živadinović.

Uloge tumače: Jelena Đorđević, Toma Bibić, Dejan Gocić.

U toku svih izvođenja na otvorenom biće praćene propisane mere koje se tiču odstojanja, kako bi se omogućila bezbednost publike i umetnika.

U slučaju vremenskih nepogoda izvođenja predstava će biti odložena, a novi termini blagovremeno objavljeni.

Svi programi na otvorenom su besplatni.

Na onlajn repertoaru ove nedelje “Čarobnjak iz Oza” i “Tri praseta”

Onaln predstave Pozorišta lutaka emitovaće se  u uobičajenim terminima, četvrtkom u 18.00 časova i nedeljom u 11.30;

Jutjub kanal, četvrtak, 18. jun, 18.00 časova

Čarobnjak iz Oza 

Jedna od najomiljenijih i najigranijih priča za decu sa glavnim likom – devojčicom Doroti. U svojim snovima i maštarijama Doroti sa vernom družinom, Strašilom, Limenim drvosečom i Plašljivim lavom kreće put Smaragdnog grada u potrazi za čarobnjakom iz Oza, koji treba svakom ponešto da daruje: povratak u zemlju, pamet, srce, hrabrost. Predstavu krasi izuzetna vizuelnost, jer je uz pomoć scenografije predstava dobila na lepoti, koloritosti i bajkovitosti. Lutke deluju božanstveno i slika su svakog lika i karaktera.

Čarobnjak iz Oza / foto: arhiva Pozorišta lutaka

Po tekstu Frenka Bauma, adaptacija i režija Zoran Lozančić, scenografija Dragana Đuriđ i Zoran Lozančić, lutke Ivanka Getova, kostim Boris Čerškov, muzika Goran Šepa i Branislav Božinović, tekst songova Svetlana Mihajlović.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Dejan Gocić, Slobodan Miljković, Dragan Tričković, Biljana Radenković, Davorin Dinić i Marija Cvetković.

Tri praseta

Jutjub kanal, nedelja, 21. jun, 11.30

Priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu. Tri praseta, Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru. Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.

Autorski tim: Po motivima bajke H.K. Andersena, režija Zoran Lozančić, scenografija Nenad Živadinović, lutke Boris Čerškov, kostim Aleksandar Pavličević, muzika Borivoje Mladenović.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde