Naslovna Kultura Raspisan Međunarodni književni konkurs “Između dva sveta”

Raspisan Međunarodni književni konkurs “Između dva sveta”

92
0
PODELI
Branko Miljković čita pesme na Kalemegdanu, Beograd, 1959. foto: Narodni muzej Niš

Udruženje književnika „Branko Miljković“ iz Niša, u saradnji sa Omladinskim savetom Niša, po osamnesti put je raspisao književni konkurs za poeziju „Između dva sveta“, koji je sastavni deo manifestacije „Miljkovićevi dani poezije“.

Na konkursu koji je otvoren od 1. juna do 15. jula, mogu učestvovati svi zainteresovani koji stvaraju na srpskom jeziku, tako što će poslati do tri pesme, potpisane punim imenom i prezimenom.

„Iz godine u godinu, interesovanje za ovaj konkurs je sve veće. Pored učesnika iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije, postoji veliko interesovanje pesnika iz inostranstva, o čemu govori podatak da je samo prošle godine bilo više od dve hiljade učesnika. Branko Miljković je pesnik koji zaslužuje ovu pažnju, te mu pisci i na ovaj način odaju počast“ – ističe predsednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg Konkursa, Zoran Pavlović.

Radove je potrebno slati na adresu: Omladinski Savet Niša, 18000 Niš, ul. Vožda Karađorđa br. 16 (potkrovlje), telefon: 522-405. ili na mejl adresu: omladinskisavetnisa@gmail.com

Proglašenje pobednika ovog  osamnestog Konkursa, dodela nagrada i radovi koji od strane stručnog žirija budu ušli u najuži izbor biće odštampani u posebnom zborniku koji će biti promovisan u oktobru.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde