Naslovna Društvo Pripadnici 63. padobranske brigade izveli noćni skok

Pripadnici 63. padobranske brigade izveli noćni skok

56
0
PODELI
foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, obišli su pripadnike 63. padobranske brigade, koji izvode obuku na Vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović” u Nišu, i koji su izveli noćni skok sa 4500 metara.

Ministar Vulin rekao je da noćni skokovi predstavljaju najzahtevniji i najsloženiji deo obuke.

foto: Ministarstvo odbrane

“Ono što je urađeno iznad grada Niša ne može da uradi svaki padobranac, a onaj koji može, on može za sebe da kaže da je dostigao maksimum u svom razvoju i poslu. Noćni skok u otežanim uslovima, pod vetrom i teškim vremenskim prilikama, dokaz je da su ovi ljudi prošli najsloženiju obuku, i da su u stanju da izvedu baš sve što jedan padobranac može da uradi”, istakao je Vulin.

Kapetan Mladen Stamenković, komandir čete za obuku padobranaca u 63. padobranskoj brigadi, večeras je bio u ulozi rukovodioca padobranskih skokova.

“Malopre smo izveli skok tehnikom visokog iskakanja i visokog otvaranja. Iskočili smo s visine od 4,5 hiljada metara, iznad Prokuplja, tridesetak kilometara od desantne prostorije. Vozili smo se otvorenim padobranima i prizemili na desantnu prostoriju na aerodromu”, istakao je kapetan Stamenković.

foto: Ministarstvo odbrane

Kako je kazao, reč je o tipu obuke koji se praktikuje u sklopu “više padobranske obuke” u 63. padobranskoj brigadi, ali se i nakon toga redovno izvodi, kroz padobranske skokove.

Najsloženijem delu obuke, noćnom skoku padobranom sa velike visine, preletom s ličnim naoružanjem i opremom, prisustvovao je i zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde