Naslovna Sve vesti Niš Na biračkim listićima u Nišu verovatno 16 lista

Na biračkim listićima u Nišu verovatno 16 lista

83
0
PODELI
foto: redakcija

Gradska izborna komisija u Nišu (GIK) proglasila je do sada 11 izbornih lista, od ukupno 12 predatih, rekla je predsednik GIK-a Ljiljana Berić.

Prema njenim rečima, uskoro bi trebalo da bude proglašena još jedna izborna lista, a do ponoći, kada ističe rok za predaju lista očekuje se da imena svojih kandidata za odbornike Skupštine grada dostave još četiri grupe građana, odnosno koalicije.

“Najpre je proglašena lista Srpske napredne stranke, a zatim Srpske radikalne stranke, grupe građana Spas, Narodne seljačke stranke, Ruske stranke, koalicije Nove Srbije i Narodnog slobodarskog pokreta, i koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije”, kazala je Berić.

Ona je izjavila da je Gradska izborna komisija proglasila još i izbornu listu grupe građana “Niš, moj grad” , listu koalicije “Metla 2020 – živi zid”, listu grupe građana “Ne damo Niš” i listu “Srpska desnica za domaćinski Niš”.

“Lista o čijem proglašenju će GIK odlučivati na današnjoj sednici je “Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana”, kazala je Berić.

Dodala je da, je predaju lista zakazala grupa građana “Tolerancija za Niš”, pokret “Dosta je bilo”, koalicija Nove stranke i Zelene stranke “Nek maske padnu”, i Pokret odbrane kraljevine Srbije (POKS).

Prema njenim rečima, od ukupnog broja do sada predatih lista, dve liste su sa imenima 60 kandidata, koliko odbornika ima Skupština grada, dok su ostale liste sa dve trećine ili jednom trećinom broja odbornika.

“Lista “Aleksandar Vučić – za našu decu” i lista koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije imaju po 60 kandidata za odbornike”, rekla je Berić.

Ona je podsetila da noćas u ponoć ističe i rok za proveru upisa u birački spisak.

Berić je kazala da je proteklih dana bilo građana Niša koji su proveravali da li su upisani u biračke spiskove, a služba za proveru biračkog prava radila je i po službenoj dužnosti.

Nakon isteka rok, dodala je, sledi sudski upis, zaključno sa 18. junom kada će biti poznat ukupan broj birača u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde