Naslovna Društvo Iz budžeta grada 10 miliona dinara za najsiromašnije Nišlije

Iz budžeta grada 10 miliona dinara za najsiromašnije Nišlije

72
0
PODELI

Veće grada Niša donelo je odluku da iz budžeta grada Niša bude izdvojeno 10 miliona dinara kako bi jednokratnu novčanu pomoć dobili korisnici socijalne pomoći, koji se nisu našli na spisku onih koji su dobili pakete pomoći u jeku epidemije korona virusa.

Direktor Centra za socijalni rad u Nišu Zoran Jović kazao je da je pakete sa prehrambenim proizvodima i sredstvima za higijenu dobilo nešto više od 2.300 građana koji socijalnu pomoć primaju jer nisu sposobni za rad, dok se na evidenciji centra nalazi još oko 3.200 građana.

Zoran Jović

„Centar za socijalni rad pokrenuo je inicijativu da jednokratnu novčanu pomoć dobiju nezaposleni korisnici novčane socijalne pomoći, imaoci socijalnih karata čiji su ukupni prihodi domaćinstva do nivoa dohodovnih cenzusa, lica sa invaliditetom, učesnici ratova devedesetih i građani koji su zbog teške ekonomske situacije oslobođeni plaćanja komunalnih usluga“, kazao je Jović.

Prema njegovim rečima, jednokratna pomoć će biti isplaćena kako bi se građanima pomoglo da lakše prevaziđu tešku situaciju u kojoj se nalaze, a koju je dodatno pogoršala pandemija korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde