Naslovna Društvo Gradska opština Crveni Krst i Trag fondacija počeli podelu paketa staračkim domaćinstvima...

Gradska opština Crveni Krst i Trag fondacija počeli podelu paketa staračkim domaćinstvima na selu

74
0
PODELI
Miroslav Milutinović / foto: redakcija

Kako bi odgovorila na probleme zajednice izazvane pandemijom korona virusa, Trag Fondacija i Gradska opština Crveni Krst počeli su dodelu paketa za staračka seoska domaćinstva.

Ovoga puta 25 najugroženijih  staračkih domaćinstva iz 6 sela dobilo je humanitarne pakete u vrednosti od po 7.000 dinara. Ovoga puta u pitanju u sela Rujnik, Leskovik, Miljkovac, Velepolje, Kravlje i Paligrace, a u cilju popravljanja ekonomske situacije sugrađana posle pandemije korona virusa.

“Fondacija Trag je raspisala konkurs “Solidarni odgovor Kovid 19”. Od sedamdeset i tri pristigla projekta, 15 je prihvaćeno, među kojima je i projekat Udruženja za lokalni razvoj Kamenica. Zajedno smo izabrali 25 domaćinstava, sa penzijama manjim od 20 hiljada dinara, i sa malo poljoprivrednog zemljišta. Oni ne spadaju u kategoriju socijalno ugroženih porodica, i njima ćemo podeliti po dva paketa – poljoprivredni paket, i paket hemije sa sredstvima za dezinfekciju” objasnio je predsednik Gradske opštine Crveni Krst, Miroslav Milutinović.

foto: redakcija

Udruženje za lokalni razvoj „Kamenica“  prepoznalo je potrebu najstarijih sugrađana na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst, posebno u seoskim sredinama.

“Paketi su u vrednosti oko sedam hiljada, po domaćinstvu, a koja su jednočlana ili dvočlana, na selu, starosti preko sedamdeset godina. Spremili smo 66 paketa, od kojih je 25 paketa sada podeljeno u selima na teritoriji opštine Crveni Krst. Prioritet imaju planinska sela, a paketi sadrže proizvode koji podržavaju proizvodnju hrane na okućnici, jer ti ljudi uglavnom imaju svoje bašte, čuvaju svoju stoku, tako da smo doneli hranu, đubrivo, creva za baštu, folije, najlone za narednih dva meseca,” istakao je Dejan Mitić, predsednik udruzenja za lokalni razvoj Kamenica.

Donacije su namenjene  zajednicima da bi pratile preporuke prevencije u cilju očuvanja javnog zdravlja i utiču na smanjenje štete izazvane epidemijom. Prioritet za finansiranje dat je zajedničkoj inicijativi kojom se pomaže posebno ranjivim grupama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde