Naslovna Društvo Vožnja „Cvetnim fijakerom“ za Sigurnu kuću

Vožnja „Cvetnim fijakerom“ za Sigurnu kuću

67
0
PODELI
foto: Gradski portal 018

Povodom slave Grada Niša Cara Kostantina i carice Jelene Nišlije i turisti mogu da se provozaju fijakerom kroz nišku Tvđavu i uživaju u njenoj lepoti. Vožnju „cvetnim fijakerom“  Nišlijama i ostalim posetiocima grada omogućila je Turistička organizacija Niša.

Osim fijakera posetiocima je ponuđena i šetnja Tvđavom iz 19 veka jer se u info centru nalaze 3D naočale sa aplikacijom koja omogućava virtualni šetnju. Obezbeđeni su i animatori, lutke Miki, Mini i Loli sa kojima najmlađe Nišlije, ali i starije, mogu da se slikaju. Vožnja fijakerom je moguća svakog dana od danas do subote u vremenu od 11 do 16 sati.

foto: Gradski portal 018

„Turistička organizacija grada Niša je pripremila za Nišlije, turiste i ostale posetioce grada Niša trostruko iznenađenje. Prvo je, vožnja fijakerom koja počinje danas i trajaće do subote. Vožnja fijakerom je besplatna, a dobrovoljni prilog građana je namenjen Sigurnoj kući u Nišu. Drugo iznenađenje je virtuelna šetnja Tvđavom iz 19 veka uz pomoć 3D animacije u našem info centru koji se nalazi u Tvđavi. Treće iznenađenje su animatori, lutke Miki, Mini i Lola koje su najzanimljivije deci i ona mogu sa njima da se slikaju“, kaže Danka Milojković, direktorka Turističke organizacije Niš.

Suorganizator akcije je Sigurna kuća, a direktorka Sonja Šćekić kaže da im je svaka novčana pomoć dragocena.

„Ono što je jako bitno je da štićenicama pomognemo da se ekonomski osnaže jer je boravak u kući ograničen i traje samo šest meseci. Najveći broj žena koje su kod nas pronašle utočište su sa osnovnom ili srednjom školom, a novac koji na ovaj način prikupimo biće upotrebljen za njihovu prekvalifikaciju kako bi smo im omogućili da što lakše dođu do posla“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde