Naslovna Društvo Na Međunarodni dan zaštite životne sredine vebinar Covid REstart = Zeleni start

Na Međunarodni dan zaštite životne sredine vebinar Covid REstart = Zeleni start

53
0
PODELI
foto: redakcija

EU info mreža u Srbiji  pokrenula je novi serijal vebinara – COVID Restart, na kojima će se razgovarati o oporavku nakon pandemije. Prvi vebinar “COVID REstart = Zeleni start” održaće se u petak, 5. juna od 18 sati, na Međunarodni dan zaštite životne sredine.

Neke od tema na koje će vebinar odgovarati su: Šta nas je naučila epidemija u pogledu očuvanja i tretmana životne sredine? Šta nam priroda poručuje? Šta podrazumeva zeleni plan oporavka? Zašto je važan, da li ga možemo priuštiti? Kako krenuti ka zelenijoj i inovativnijoj ekonomiji / kako transformisati našu ekonomiju uz zaštitu životne sredine?Kako klimatske i ekološke izazove transformisati u mogućnosti za efikasnije korišćenje resursa koji su nam na raspolaganju?

“Uz suzbijanje epidemije, trenutni prioritet u zemljama širom sveta je ekonomija. Lekcija koju smo naučili poslednjih nekoliko meseci jeste da dalji razvoj i klimatski programi moraju biti uzajamno podržavajući i usaglašeni. Globalni oporavak mora biti zeleni oporavak,” istakli su organizatori.

Šta ovo konkretno znači raspravljaće učesnici onlajn diskusije: Duška Dimović, Svetska organizacija za prirodu  (World Wide Fund for Nature– WWF), Dragana Radulović, Ministarstvo zaštite životne sredine – ekspertkinja za klimatske promene, Žarko Petrović, UNDP Srbija i Antoine Avignon, Delegacija EU u Srbiji (video poruka).

Razgovor će moderirati novinarka Slavica Gligorović.

Dodatne informacije i formular za prijavu se nalazi na ovom linku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde