Naslovna Društvo Čestitka gradonačelnika Darka Bulatovića povodom slave grada Niša, Sv. car Konstantin i...

Čestitka gradonačelnika Darka Bulatovića povodom slave grada Niša, Sv. car Konstantin i Sv. carica Jelena

78
0
PODELI

Gradonačelnik Darko Bulatović svim građanima Niša upućuje čestitku povodom slave grada Niša, Sv. car Konstantin i Sv. carica Jelena:

Kao što svaki dom ima svog zaštitnika, tako i naš grad, kao jedna velika porodica i zajednički dom ima svoje svete čuvare, Svetog cara Konstantina Velikog i Svetu caricu Jelenu.

Sveti Konstantin Veliki i Sveta carica Jelena vekovima čuvaju Niš, naš ponosni «carski grad»! Nekadašnji niški episkop, a danas Patrijarh srpski gospodin Irinej, s punim pravom u više navrata isticao je kratku ali mudru misao: „Konstantin je Nišu potrebniji, nego li Niš Konstantinu”.

I zaista, slavni zaštitnici grada Niša, Sv. car Konstantin i Sv. carica Jelena, u ovim teškim vremenima, ulivaju snagu i veru koje nas čine boljima nego što jesmo. Oni nas izgrađuju i dopunjuju, čineći nas dostojnima svojih predaka, istorije i hrišćanske vere.
Svim Nišlijama najsrdačnije čestitam gradsku slavu, sa željom da im donese svaku ličnu i porodičnu sreću, mir, blagostanje, spokoj i radost. Neka nas slava naše zajedničke kuće, učini jačim, humanijim, čovečnijim, neka nas u ovim vremenima teških izazova učvrsti na putu ljudskosti, dobrote i plemenitosti. Neka nas čuvari našeg grada, koji su naš dom vekovima čuvali od raznih neprijatelja i kobi, sačuvaju i ovoga zla, da nam pruže zaklon i daju utehu i spasenje.

Vaš gradonačelnik,
Darko Bulatović

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde