Naslovna Kultura Na onlajn repertoaru Pozorišta lutaka ,,Priča o princu jedincu” i “Zlatokosa”

Na onlajn repertoaru Pozorišta lutaka ,,Priča o princu jedincu” i “Zlatokosa”

62
0
PODELI
Priča o princu jedincu / foto: Petra Jocić

Pozorište lutaka ove nedelje na onlajn repertoaru prikazuje predstave  ,,Priča o princu jedincu” i “Zlatokosa”.

Mališani će moći da se druže sa junacima ovih priča preko linkova koji će biti objavljeni na Fejsbuk strani Pozorišta lutaka.

U četvrtak 4. juna biće objavljena predstava „Priča o princu jedincu“.

Priča o princu jedincu / foto: Petra Jocić

“Bio jednom jedan car i imao tri sina… Svaka druga bajka počinje upravo ovako, ali car iz ove priče ima samo jednog sina i on, da bi dokazao hrabrost i odlučnost, mora da donese u dvor alinu glavu. Kreće u potrgu za njom. Stiže do Davne šume i susreće carevog rizničara koji pokušava da ga otruje, mačku, psa, dobru vilu, patuljka, dobrog diva, a potom i alu. Tvrdoglava, ali dobra, ala pomaže princu da ostvari svoje planove, pa se svi, srećni, vraćaju na dvor.”  stoji u opisu.

Uloge tumače: Mirjana Đorđević, Toma Bibić, Dejan Gocić, Stanislava Joković, Srđan Miljković, Miloš Cvetković, Davorin Dinić, Jelena Đorđević i Marija Cvetković.

Autorski tim: tekst Branko Stevanović, adaptacija, režija, lektor Lilijana Arsenov Ivanović, idejno rešenje scenografije i kostima Ivana Savić, muzika i songovi Kosta Pavlović, scenski pokret i koreografija Mladen Milojković, grafički dizajn i fotografije Petra Jocić.

Nedelja je rezervisana za priču o Zlatokosi. Divna i dirljiva bajka braće Grim govori o odrastanju, želji za slobodom, upoznavanju sveta i ljubavi. Slikovita, duhovita, poletna lutkarska igra podseća decu na osnovne ljudske vrednosti i ujedno pruža beskrajnu radost pozorišnog doživljaja.

Zlatokosa / foto: Vanja Stojanović

To je priča o devojci koja je odmalena zarobljena u visokoj kuli zle čarobnice u koju se može ući samo kroz jedan maleni prozor na samom vrhu. Jednoga dana, dok je princ jahao šumom, začuo je predivan ženski glas. Prateći ga, stigao je do kule. Kada se uz malo lukavstva popeo do prozora, ugledao je prelepu devojku duge, zlatne kose. Nakon niza komičnih i nežnih momenata, među njima se rodila ljubav. Da li će ona pobediti i da li je želja za slobodom toliko jaka da nadvlada i najveće prepreke?

Autorski tim: po motivima bajke braće Grim, dramatizacija, adaptacija teksta, tekst i režija Jelena Đorđević, scenografija Nađa Kovačovska, idejno rešenje i izrada lutaka Darko Kovačovski, muzika Vladimir Kurćubić i Dušan Andrijašević, fotografije Vanja Stojanović.

Uloge tumače: Davorin Dinić, Nataša Ristić, Jelena Đorđević i Mladen Milojković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde