Naslovna Sve vesti Niš Bugarska donirala zdravstvenim ustanovama u Srbiji 300 medicinskih setova

Bugarska donirala zdravstvenim ustanovama u Srbiji 300 medicinskih setova

73
0
PODELI
foto: redakcija

Ambasador Bugarske Radko Vlajkov uručio je danas u Nišu pakete sa 300 zaštitnih medicinskih setova direktorima i predstavnicima zdravstvenih ustanova sa juga Srbije i Pančeva.

Medicinske setove koje čine zaštitna odeća za višekratno korišćenje, vizir i zaštitne naočare, dobili su Klinički centar Niš i domovi zdravlja u Leskovcu, Vranju, Pančevu, Bosilegradu, Dimitrovgradu, Babušnici i Pirotu.

Vlajkov je na ceremoniji primopredaje donacije u niškom Kliničkom centru rekao da pomoć zdravstvenim ustanovama predstavlja solidarnost po dvostrukoj liniji – solidarnost Bugarske sa Srbijom i solidarnost Evropske unije čiji je Bugarska član.

foto: redakcija

“Primer solidarnosti Vlade Bugarske predstavlja i to što smo pre roka delimično otvorili granicu sa Srbijom za ljude koji žive na 50 kilometara od granice, što je od velikog značaja za ljude koji žive u pograničnom području”, naveo je ambasador.

Najavio je da će za dve do tri nedelje Vlada Bugarske donirati ekonomski ugroženim starijim građanima Srbije 3.300 paketa sa prehrambenim proizvodima i sredstvima za dezinfekciju.

Primopredaji medicinskih setova prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski istakla je ovom prilikom da je donacija u zaštitnoj opremi koju je bugarska vlada donirala našim zdravstvenim ustanovama je od velikog značaja jer dolazi samo dan posle susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Srbije Bojka Borisova.

foto: redakcija

„Srbiju i Bugarsku povezuje istočni krak Koridora 10, železnica, Stara planina i mnogo toga što smo kroz istoriju prošli zajedno. Dolazak novog konzula u Niš će mnogo značiti, jer ćemo svo ono iskustvo Bugarske koja je u Evropskoj uniji moći da iskoristimo na pravi način s obzirom da smo na putu ka Evropskoj uniji“, istkla je Sotirovski.

Ona je naglasila da bi Niš i Sofiju trebalo još bolje povezati sa različtim projektima i dugoročnom saradnjom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde