Naslovna Društvo Renovira se kasarna Filip Kljajić

Renovira se kasarna Filip Kljajić

137
0
PODELI
foto: Gradjanin.rs

Zgrada kasarne Filip Kljajić u Nišu već godinama stoji prazna, a do sada se pominjalo nekoliko mogućnosti za njenu novu namenu. Konačno je odlučeno da u ovom objektu ubuduće budu smešteni svi sudovi i tužilaštvo.

Prema rečima Miloša Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša, renoviranje kasarne je u nadležnosti Ministarstva pravde, a strogo će se voditi računa o svakom detalju jer je zgrada kasarne “Filip Kljajić” od posebnog istorijskog značaja i pod zaštitom je države.

Miloš Milošević / foto: redakcija

“Vlada Republike Srbije je kasarnu Filip Kljajić dodelila Ministarstvu pravde, a njihova ideja je da se na  jednom mestu objedine svi pravosudni organi. Upravo su krenuli radovi na adaptaciji samog objekta, a na osnovu hitnosti prvi će se u zgradu useliti Prekršajni i Trgovinski sud. Nakon toga  kreće rekonstrukcija čitavog objekta”, kaže Miloš Milošević. 

Budući da je zgrada pod zaštitom države trenutno se izrađuju projekti njene rekonstrukcije pri čemu se vodi računa o svakom detelju.

“Očekujemo da u septembru krenu radovi na rekonstrukciji celog objekta, a treća  faza projekta bi bila izgradnja još jedne zgrade u samom dvorištu gde je nekada bio vojni parking. Time bi se  omogućilo da se svi pravosudni organi počevši od  Višeg, Osnovnog , Trgovinskog i Prekršajnog suda nađu na jednom mestu kao i Tužilaštvo. Očekujemo da projekat bude u naredne dve do tri godine bude u potpunosti realizovan”, kaže Milošević.

Prema njegovim rečima, a na osnovu informacija koje su dobili od Ministarstva pravde, objekat će  biti u potpunosti rekonstruisan.

“To podrazumeva rekonstrukciju fasade, spoljne  stolarije, rekonstrukciju unutrašnjeg dela zgrade, potpunu zamenu svih elemenata, ali vodiće se računa o kulturnom značaju objekta”, dodaje Milošević.

Sve radove će kompletno finansirati i izvesti Ministarstvo pravde.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde