Naslovna Društvo Raspisani javni pozivi za šest mera za zapošljavanje

Raspisani javni pozivi za šest mera za zapošljavanje

118
0
PODELI
Potpisan sporazum NSZ i grada / foto: redakcija

Grad Niš raspisao je javne pozive za angažovanje nezaposlenih lica sa svoje teritorije za programe i mere predviđene lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2020 godinu.

Raspisan je konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom, javni poziv za realizaciju programa pripravnika za nezaposlena lica sa visokim nivoom kvalifikacija i javni poziv za realizaciju programa stručne prakse u 2020. godini,

Raspisan je takođe i javni poziv za realizaciju programa sticanja praktičnih znanja u 2020. godini, javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2020. godini i javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2020. godini.

Javni poziv za samozapošljavanje biće otvoren narednih 30 dana, javni poziv za javne radove 15 dana, a ostali javni pozivi biće otvoreni do 30. septembra.

Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje potpisali su prošle nedelje sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji prgrama i mera aktivne politike zapošljavanja za 2020. godinu.

Za realizaciju šest različitih mera biće izdvojen 61 milion dinara, s tim što će za tu namenu iz budžeta grada biti izdvojeno 40 miliona dinara, a ostatak će biti obezbeđen iz državnog budžeta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde