Naslovna Društvo Počela proba male mature

Počela proba male mature

53
0
PODELI

Učenici osmog razreda danas u školama preuzimaju test iz srpskog  jezika i kombinovani koje će rešavati kod kuće.

Test iz matematike rešavaće sutra od 9 do 11 sati u svojim školama. Osmaci se danas prijavljuju i za završni ispit koji se održava 17, 18. i 19. juna od 9 do 11 sati. Završni ispit osnovci polažu u školama.

Osnovne škole su spremno dočekale učenike. Dezinfikovane su sve učionice u kojima će boraviti učenici sa profesorima, postavljene su dezobarijere na ulaznim vratima. Svi koji borave u školama moraće da nose maske i rukavice, a ova mera predostrožnosti odnosi se i na učenike i na nastavnike.

“Osmaci danas preuzimaju testove za zavšni ispit iz maternjeg jezika i kombinovani test koji će rešavati kod kuće.  Sutra deca rade test iz matematike od 8 sati, ali u školi”, precizira Milena Kostić, direktorka Osnovne škole “Vožd Karađorđe”.

Direktori škola kažu da je sve spremno i za završni ispit.

“Testove će učenici rešavati od 9 do 11 sati na završnom ispitu”, dodaje Milena Kostić. “U učionicama će biti po devet učenika”.

Osnovci koji nisu zadovoljni ocenama iz pojedinih predmeta iste mogu da poprave u školi, a za to imaju tri dana,  3, 4. i 5. jun. Neki od učenika su se već javili razrednim starešinama i dogovorili se sa njima iz kojih predmeta žele da poprave ocene.

Osnovne  škole će organizovati i pripremnu nastavu. Nastava će se održavati u školama sa idređenim brojem učenika u svakoj učionici kako je propisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pripremna nastava se završava 15.juna.

“Biće to više konsultacije sa profesorima  kako bi učenici proverili svoje znanje, ali mogu id a razjasne neke nepoznanice”, kaže Milena Kostić.

Kada su u pitanju đaci od petog do osmog razreda, poželjno jeda deca u dogovoru sa nastavnicima dođu u školu kako bi popravili pojedine ocene ali uz poštovanje svih mera zaštite.

Đaci će dolaziti po želji jer se njima ocene mogu zaključivati i bez zadnjeg kvartala.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde