Naslovna Društvo Danas je četrdesetodnevni pomen doktoru Lazi

Danas je četrdesetodnevni pomen doktoru Lazi

41
0
PODELI
dr Miodrag Lazić

Četrdetodnevni pomen doktoru Miodragu Laziću, hirurgu dobrovoljcu i direktoru Urgentnog centra u Nišu biće održan danas u podne na niškom Novom groblju.

Članovi porodice, rodbina, prijatelji i kolege doktora Laze okupiće se na njegovom grobu kako bi mu odale počast.

Sahrani voljenog doktora Laze, preminulog od korona virusa, prisustvovali su samo najuži članovi njegove porodice, pošto je bila na snazi zabrana okupljanja usled epidemije, tako da je današnji pomen prilika da se od njega oproste svi oni koji to nisu mogli da učine na sahrani.

Povodom četrdeset dana od smrti doktora Miodraga Lazića, u Banjaluci će biti služen molitveni pomen u Hramu Hrista Spasitelja, najavljeno je iz Srpskog sabranja Baštionik.

Smrt dr Miodraga Lazića duboka je potresla stanovnike Niša, ali i čitave Srbije i Republike Srpke, pošto je za vreme rata na prostoru nekadašnje Jugoslavije, četiri godine doktor Laza kao dobrovoljac operisao i spasavao živote ranjenih u tom delu Bosne i Hercegovine.

Povodom 40 dana od smrti doktora Laze u Nišu su postavljena četiri bilborda sa njegovom fotografijom, a prethodno je na inicijativu grupe mladih ljudi oslikan mural sa njegovim likom na zgradi u blizini nove zgrade Kliničkog centra.

Do sada je 12.000 građana potpisalo peticiju podrške ideji da ovdašnji klinički centar ponese ime dr Miodraga Lazića, a Fejsbuk grupi koja podržava ideju o promeni naziva pridružilo se više od 52.000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde