Naslovna Društvo Posle dva meseca na niški aerodrom stigli putnici iz Dortmunda

Posle dva meseca na niški aerodrom stigli putnici iz Dortmunda

71
0
PODELI
Ponovo radi aerodrom / foto: Gradski portal 018

Granični prelaz na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu od danas ponovo radi. Odlukom Vlade Republike Srbije ponovo je otvoren granični prelaz na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu što je omogućilo ponovno uspostavljanje redovnog avio saobraćaja. Prva posle proglašenja pandemije je krenula kompanija Wizz Air i to letom za Dortmund.

Svi dolazeći putnici, odlukom Vlade Republike Srbije, od danas ulaze na teritoriju Republike Srbije bez upotrebe PCR testa i obavezne samoizolacije, uz poštovanje svih propisanih mera.

Mihajlo Zdravković

„Odmah nakon ukidanja odluke o zatvaranju graničnih prelaza, odnosno nakon odluke o njihovom otvaranju, danas na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu imamo prvi let kompanije „Viz er“ iz Dortmunda. Zahvaljujući spremnosti i organizovanosti unutar Ministarstva građevinatsrva, saobraćaja i infrastrukture i samih Aerodroma Srbije mi smo spremni da prihvatimo ovaj let sa svim  sprovedenim merama za bezbednost putnika  i zaposlenih u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Niš“, kazao je Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.

Putnicima je upućena molba da se ponašaju odgovorno prilikom boravka na aerodormu.

„Oni moraju da prođu sve mere zaštite, dezobarijeru, meri se temperatura putnika termovizijskom kamerom, a  unutar same terminalne zgrade moraju da imaju masku i da drže distancu u onoj meri koliko je to moguće u našoj zgradi. Svi zaposleni su u potpunosti opremljeni zaštitnom opremom i sve prostorije se unutar samog aerodroma redovno dezinfikuju  u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje u Nišu“, objasnio je Mihajlo Zdravković.

Očekujemo da se, u toku juna meseca, nastavi sa postepenom normalizacijom saobraćaja sa aerdoroma Konstatin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu i da i ostale avio kompanije obnove saobraćaj u skladu sa svojim procenama i odlukama, dodao je Zdravković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde