Naslovna Sve vesti Niš Aleksandar Šešelj – Evropa sada izgleda kao tigar od papira

Aleksandar Šešelj – Evropa sada izgleda kao tigar od papira

341
0
PODELI
foto: SRS Niš

Srpska radikalna stranka od svog osnivanja na republičke izbore izlazi samostalno i mislimo da je to najpoštenije prema građanima Srbije zato što na republičkim izborima stranka koja pravi trule kompromise, koalicije koje su neprincipijelne, koja nije u stanju samostalno da se nađe u Narodnoj skupštini nema zbog čega da postoji, rekao je Aleksandar Šešelj koji je juče boravio u Nišu poseti Gradskom odboru svoje stranke.

Šešelj ističe da je Srpska radikalna stranka jedina stranka koja u kampanji priča o programu, odnosno o rešenjima za trenutno aktuelna pitanja u Srbiji.

Aleksandar Šešelj 

“Izlazimo sa konkretnim programom kako mi vidimo Srbiju van puta evropskih integracija i u ekonomskom i u socijalnom pogledu kroz povećanje minimalnog iznosa plata i penzija na onoliko koliko je Republički zavod za statistiku rekao da iznosi minimalna potrošačka korpa, a to je 37800 dinara, racionalizaciju birokratije u Srbiji i ukidanju velikog broja besmislenih agencija koje sluze kao partijski plen i ničemu drugom jer nemaju nikakve nadležnosti.” istakao je Šešelj.

Insistiraće se da u kulturnoj politici glavni autoriteti u srpskoj kulturi  ne budu nevladine organizacije. Aleksandar Šešelj to potkrepljuje i odgovarajućim primerima koji mogu da se pronađu i u školskim udzbenicima.

“Imamo sutuaciju da su se u Srbiji pojavili udžbenici koji ne odgovaraju našoj istoriji, gde možemo da vidimo da je danak u krvi za koji mi znamo da je nešto najstrasnije sto nam se dešavalo za vreme ropstva pod Turcima, bila pozitivna stvar. Potom da je Hrvatska imala svoju državnost mnogo pre Srbije , da je bila imperija na Balkanskom poluostrvu, imali smo situaciju i da vidimo da je NATO pakt bila humanitarna organizacija, to se pojavilo na sadašnjoj onlajn nastavi. Sve to bi moralo da bude pod strogom kontrolom države, ta sfera kultura, kao i obrazovanje”.

Srpska radikalna stranka se ne slaže ni sa načinom na koji javni izvršitelji postupaju sa narodom.

“Javnost je upoznata sa našom akcijom koju smo sproveli prošle godine kada smo sakupili 100.000 potpisa Srbije za ukidanje javnih izvršitelja. Smatramo da nije u redu da grupa privatnih lica uzurpira nadležnosti suda na teret najsiromašnijih građana, da se nesmetano bogate sa proizvoljnim tarifama i svedoci smo onoga sto se dešava, izbacivanje na ulicu siromasnih lica, starih osoba, invalida,” dodaje Šešelj.

I po pitanju Kosova i Metohije Srpska radikalna stranka ima svoj stav.

“Republika Srbija mora da insistira na tome da se pitanje pregovora sa Prištinom vrati u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija gde Srbija ima strateške saveznike i prijateljske zemlje i velike sile koje su stalne članice Saveta bezbednosti i imaju pravo veta, Rusiju i Kinu. Evropska unija je priznala nezavisnost Kosova, pa cak ima i studiju o izvodljivosti Kosova koja postoji samo za suverene države”.

Za Evropsku uniju tvrdi da ona više nije ta mitološka prica iz 2000. godine ili 2012.godine.

“Evropska unija je organizacija koja je na dubokom zalasku. To je pokazala i kriza oko korona virusa. Nije uspela ni tu da se snađe i jos jednom se pokazalo da ona pred svakim vecim izazovom izgleda kao tigar od papira. Evroska unija je zabranila izvoz medicinske opreme zemljama van Evropske unije.Jednostavno to više nije ta organizacija iz 1992.godine. Ono sto mi smatramo da je alternative jeste ostvarivanje strateskog saveza sa Ruskom federacijom.”

Radikali su se u programu osvrnuli i na pitanje migrantske krize.

“Stava smo da je potrebno zabraniti ilegalnu emigraciju. Svedoci smo da smo na toj migrantskoj ruti mi tranzitna zemlja. Posto mi predstavljamo periferiju Evropske unije i nama u njihovim planovima moze da bude dodeljena uloga tampon zone za migrante. Mi smo protiv toga. Smatramo da postoji opravdana atmosfera straha među građanima, da ne postoji nacin da se sazna koliko migranata ima u Srbiji jer se njihov ulazak ne kontrolise.”

Šešelj je u Nišu istakao da Radikali nisu ni ksenofobi ni rasisti, niti protiv bilo kakvih verskih ubeđenja i drugih nacija, ali da je njihov prioritet zaštita interesa građana Srbije.

” Imamo situaciju da Vlast vrši hajku protiv Srba koji se vraćaju u zemlju zbog korone virusa kao da oni donose kugu, a u isto vreme ne znamo koliko migranata ulazi u Srbiju, a oni se ne testiraju na koronu, nisu u karantinu i niko ne za kako su oni došli. Nismo mi za zabranu ulaska i ko dođe sa pasošem, on je dobro došao, a ko ulazi iligalno to ne bi smeo više da radi.”

Migrantima treba da se omogući da što pre dođu do granica Srbije i Evropske unije, jer oni nisu ovde došli iz Avganistana, Sirije ili odakle već, da bi bili kod nas,, već žele u Evropu i mi to moramo da im omogućimo. To je problematika koja ne sme olako da se shvati, ali mora da se rešava u interesu našeg naroda, zaključio je Aleksandar Šešelj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde