Naslovna Sve vesti Bela Palanka Opština Bela Palanka pomogla poljoprivrednom gazdinstvu Veljković iz Šljivovika

Opština Bela Palanka pomogla poljoprivrednom gazdinstvu Veljković iz Šljivovika

41
0
PODELI
foto: opština Bela Palanka

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković obišao je danas domaćinstvo porodice Veljković u selu Šljivovik. Lokalna samouprava pomogla je ovoj porodici pruživši im jednokratnu pomoć u iznosu od 250 hiljada dinara za sanaciju štete od požara i izgradnju novog pomoćnog objekta za čuvanje hrane.

Miljković je pohvalio ovo poljoprivredno domaćinstvo kao pravi primer dobre prakse bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom.

’’Veljkovići se dugi niz godina bave stočarstvom i vlasnici su jednog od većeg poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine. Nadam se da će sredstva koja je izdvojila lokalna samouprava biti od pomoći ovoj porodici da nastavi sa radom i razvija svoje gazdinstvo. Opština Bela Palanka priprema novi Program razvoja poljoprivredne proizvodnje koji će biti gotov u julu mesecu tako da svi poljoprivrednici mogu da konkurišu za sredstva. ’’- rekao je Miljković koji je istakao da je Bela Palanka prva opština u Srbiji koja je uvela program podrške mladim poljoprivrednicima.

I ove godine biće opredeljena novčana sredstva za ovu meru podrške i to u iznosu od 500 hiljada dinara.

Miljković je istakao da uvek treba podržati i pomagati ovakva domaćinstva i porodice koje su spremne da ostanu na selu, bave se poljoprivrednom proizvodnjom i od nje žive.

Veljkovići su se zahvalili lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na pomoći koja im puno znači kako bi nastavili da rade i šire svoje gazdinstvo.

Njihovo domaćinstvo pretrpelo je veliku štetu u požaru koji je bio izazvan udarom groma.

Požar je u potpunosti uništio ekonomski objekat površine oko 250 kvadrata u kome se nalazilo oko 7000 bala sena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde