Naslovna Društvo  Na fakultet 15 minuta pre zakazanog ispita

 Na fakultet 15 minuta pre zakazanog ispita

47
0
PODELI
foto: redakcija

Studenti niških fakulteta se vraćaju redovnim obavezama, a to znači i polaganju ispita. U vreme primene odgovarajućih mera predostrožnosti zbog epidemije korana virusa fakulteti su propisali i pravila ponašanja akademaca koja važe i za zaposlene na fakultetu.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu se postarao da sve bude u skladu sa preporučenim preventivnim merama za zaštitu života i zdravlja. O tome su blagovremeno na zvaničnom sajtu obavestili i studente koji su tokom boravka na fakultetu u obavezi da nose masku i rukavice ali i da budu na fizičkoj distance od 2 metra.

foto: redakcija

“Tokom predstojećeg ispitnog roka studenti dolaziti na fakultet prema rasporedu koji će biti objavljivan na sajtu fakulteta dan pre zakazanog ispita. Studenti su obavezni da prate sajt  i da se pridržavaju utvrđene satnice za dolazak na ispite. Na fakultet mogu ući 15 minuta pre zakazanog termina za polaganje ispita”, navodi se u tekstu koji je namenjen studentima.

Nakon prolaska kroz dezobarijeru studenti idu putem prema AMF do sala.

“Predviđeno je da svakog sata na usmeni ispit dolazi 5 do 10 studenata, a prema utvrđenom rasporedu koji će biti objavljen na sajtu fakulteta. Nije dozvoljeno zadržavanje u hodnicima. U sali gde polažu ispit, studenti će sedeti na unapred obeležena mesta”, stoji dalje u tekstu.

Studenti koji polažu pismeni deo ispita nakon sprovedene bezbednosne procedure idu pravu u salu u kojoj polažu ispit i prema uputstvima dežurnih nastavnika sedaju na unapred obeležena mesta.

Da se ne bi stvarala gužva ispred sala u kojima se polažu pismeni delovi ispita, evidentiranje studenata koji su došli na pismeni deo ispita treba da otpočne 15 minuta pre početka ispita. Studenti su obavezni da drže distancu od 2 metra tokom procesa evidentiranja.

“Nije dozvoljeno da nastavnici prilaze studentima tokom pismenog ispita. Studenti koji imaju pitanja čine to sa svog mesta”, stoji u obaveštenju.

Kontakt sa Evidencijom studenata ostvarivati prvenstveno putem imejla i telefonom. U slučaju potrebe da se dođe na Fakultet radi obavljanja poslova na Evidenciji studenata potrebno je dan ranije najaviti dolazak telefonom ili i-mejlom.

Nakon završenih obaveza studenti su dužni da bez dodatnog zadržavanja napuste zgradu Fakulteta.

Gotovo ista pravila važe i za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, ali sa manjim izmenama ili bez njih ova pravila se primenjuju na svim visokoškolskim ustanovama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde